Republika e Kosovës Qeveria Ministria e Zhvillimit Ekonomik Strategjia e Kosovës për tiDownload 3.24 Mb.
bet1/37
Sana10.02.2017
Hajmi3.24 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   37

Republika e Kosovës

Qeveria

Ministria e Zhvillimit Ekonomik

Strategjia e Kosovës për TIc:\users\mreible\desktop\hanbook for operational plan_kosovo it strategy\norwegian embassy logo.jpg

Zhvillimi i Strategjisë së TI-së për Kosovën është mbështetur nga Agjencia Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ) dhe Ministria Norvegjeze për Punë të Jashtme

Versioni: V00.11 (Draft)

Autori i Dokumentit: Grupi Punues për Strategji të TI-së

Përmbajtja

1. Hyrje 5

1.1.Historiku 6

1.2.Qëllimi dhe objektivat e dokumentit 8

1.3.Përqendrimi i industrisë & klasifikimi 10

1.4.Si ta përdorim këtë dokument (Struktura) 11

2.Metodologjia 13

2.1.Parimet e Strategjisë Nacionale të Kosovës për TI-në 15

2.2.Qasja dhe fazat 17

2.2.1.Bashkëpunimi 18

2.2.2.Metodat e shkathëta 19

2.2.3.Përshtatja strategjike 22

2.3.Organizimi 23

2.4.Proceset 26

2.5.Mjetet 29

3.Analiza Strategjike 31

3.1.Analiza e brendshme 32

3.1.1.Modeli i Aftësisë për Industrinë e TI-së 33

1.1.1.Problemet dhe sfidat kyçe 44

3.1.2.Përparësitë dhe aftësitë 46

3.2.Analiza e jashtme 47

3.2.1.Analiza për Tregjet potenciale të eksportit 48

3.2.2.Analizë e konkurrencës 75

3.2.3.Kërkesat e konsumatorëve dhe faktorët kyç të suksesit 77

3.2.4.Makro trendët e TI-së 80

4.Zhvillimi i Strategjisë së TI-së 82

4.1.Vizioni 83

4.2.Sistemi i Synimeve 85

4.3.Strategjia e përgjithshme 88

4.4.Strategjia e Rritjes dhe Portofolit 95

4.5.Strategjia e Hyrjes në Treg 99

4.6.Masat dhe Shtyllat Strategjike 106

4.6.1.Shtylla Strategjike 1: Politikat e Promovimit të TI-së 109

4.6.2.Shtylla Strategjike 2: Cilësia e Kompanive 110

4.6.3.Shtylla Strategjike 3: Promovimi i Eksportit 111

4.6.4.Shtylla Strategjike 4: Zhvillimi i Tregut Vendor 113

4.6.5.Shtylla Strategjike 5: Arsimimi në TI 114

4.6.6.Shtylla Strategjike 6: Grupimet dhe Bashkëpunimet në TI 115

4.6.7.Shtylla Strategjike 7: Ndërmarrësia 116

4.6.8.Shtylla Strategjike 8: Inovacioni dhe Aplikimi i Kërkimit e Zhvillimit 117

4.6.9.Shtylla Strategjike 9: Promovimi i Investimeve 118

5.Implementimi i Strategjisë 119

5.1.Plani Operacional 120

5.1.1.Shtylla Strategjike 1: Politika për Promovimin e TI 124

5.1.2.Shtylla Strategjike 2: Cilësia dhe Përsosmëria e Kompanive 145

1.1.2.Shtylla strategjike 3: Promovimi i eksportit 160

1.1.3.Shtylla strategjike 4: Zhvillimi i tregut vendor 186

1.1.4.Shtylla strategjike: IT trajnimi 205

1.1.5.Shtylla Strategjike 6: TI Grupet & Bashkëpunimi 226

1.1.6.Shtylla strategjike 7: Ndërmarrësia 243

1.1.7.Shtylla strategjike 8: Inovacioni & H&ZH të aplikuar 256

1.1.8.Shtylla strategjike 9: Promovimi i investimeve 269

1.2.Planprogrami 280

5.1.3.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 1: Politikat e Promovimit të TI-së 281

5.1.4.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 2: Cilësia e Kompanive 282

5.1.5.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 3: Promovimi i Eksportit 283

5.1.6.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 4: Zhvillimi i Tregut Vendor 284

5.1.7.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 5: IT Ed Arsimimi në TI 285

5.1.8.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 6: Grupimet dhe Bashkëpunimet në TI 286

5.1.9.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 7: Ndërmarrësia 287

5.1.10.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 8: Inovacioni dhe Aplikimi i Kërkimit e Zhvillimit 288

5.1.11.Planprogrami i Shtyllës Strategjike 9: Promovimi i Investimeve 289

1.3.Struktura organizative 290

1.4.Modeli i Procesit & Menaxhimi i Projektit 295

1.5.Mjetet 298

1.6.Menaxhimi i Rrezikut 301

1.7.Menaxhimi i Ndryshimit dhe Aktivizimi 303

1.8.Menaxhimi i njohurive dhe informatave 306

2.Monitorimi dhe vlerësimi i performansës 310

2.1.Monitorimi dhe vlerësimi: historiku 311

2.2.Sistemi i monitorimit dhe vlerësimit 313
Lista e Figurave


Lista e Tabelave


Lista e shkurtesave

ADDT

BPO


SHKRrV

ZKI


CMMI

CRM


DACH

Zh&Sh


EITO

PBN


IHD

SPH


GIZ

BNj


QIK

IGJ


ISIC

ISO


ITCM

BITIK


MsO

M&V


KMN

MPJN


PTK

K&Zh


SDC

NVM


STIKK

UNSPSC


KF

PP


Mjetet për zhvillim dhe shpërndarje

Kontraktimi i procesit të punës

Shkalla e kombinuar e rritjes vjetore

Zyrtari kryesor për informim

Integrimi I Modelit të Maturimit të Aftësive

Menaxhimi I marrëdhënieve me konsumatorë

Gjermania, Austria dhe Zvicra

Zhvillim dhe shpërndarje

Observatori Evropian i Teknologjisë Informative

Planifikimi i burimeve në ndërmarrje

Investim i huaj i drejtpërdrejtë

Softuer pa pagesë dhe i hapur

Agjencia Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar

Burimet Njerëzore

Qendra Inovative e Kosovës

Interneti i gjërave

Standard Ndërkombëtar, Klasifikim Industrial i të gjitha aktiviteteve ekonomike

Organizata Ndërkombëtare për Standardizim

Model i Aftësive në Industrinë e TI-së

Barometri i Industrisë së TI-së në Kosovë

Menaxhim sipas objektivave

Monitorimi dhe Vlerësimi

Korporatë Multinacionale

Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë

Posta dhe Telekomi i Kosovës

Kërkim dhe Zhvillim

Bashkëpunimi Zviceran për Zhvillim

Ndërmarrje e Vogël dhe e Mesme

Shoqata e Teknologjisë Informative dhe e Komunikimit të Kosovës

Produktet Standarde dhe Kodet e Shërbimeve të OKB-së

Kapital fillestar

Pakot e Punës
Do'stlaringiz bilan baham:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   37


Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2017
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa