Végigjátszás Előzetes: Történeti elDownload 27,14 Kb.
Sana18.02.2017
Hajmi27,14 Kb.
#2831
Blair Witch Vol. 2: Legend of Coffin Rock

végigjátszás

Előzetes:
(Történeti előzmény: Burkittsville városa az USA-beli North Central Maryland-ben van. Az egykori Blair városka helyén alapították 1824-ben.

Történetünk 1886-ban játszódik Burkittsville-ben. A 8 éves Robin Weaver ( a Rustin Parr-beli öregasszony) eltűnik. Keresőcsoportok indulnak a felkutatására. Robin Weaver visszatér, a csoportok egyike nem. Az eltűntek holttesteit később kezüknél, lábuknál fogva összekötözve találja meg a másik csoport a Tappy patak melletti Coffin Rocknál - Koporsó Szikla -. Mire visszatérnek a faluból a holttestek eltűntek.)
A Blair Witch Volume 2: Legend of Coffin Rock a Blair Witch Vol. 1: Rustin Parr folytatása - de nem időrendben -, s ezt követi majd a Blair Witch 3: Elli Kedward c. rész.

Az azonosság mindhárom részben, a helyszín: Burkittsville - azelőtt Blair -. S az erőd, a maga rejtelmeivel. Ha időrendben nézzük a történetet, a legrégebbi időkbe az Elli Kedward (1785-86) nyúlik, azt követi a Coffin Rock (1886) , és napjainkhoz legközelebb a Rustin Parr (1940-41) áll.

A játék irányítása - a Rustin Parr után főleg -, konfigurálása, igényel egy kis beavatkozást. Ha valaki azonban nem játszott az 1. résszel, akkor akár maradhat is a felkínált billenyűzet-leosztás. Lehetőséged van a filmbejátszások átugrására (Esc lenyomása után a Skip cinematic).
A játék két síkban játszódik, a valóságban és az álom-világban. Így hol Lazarust irányítod, hol a szellemét.

A Rustin Parr-ral való összehasonlítva: több az akció a Coffinban, a Rustin Parr sokkal nehezebb - a rejtvények miatt, térkép használat, stb. -. A Rustin Parr lényegesen hosszabb játék. Itt gyakorlatilag lineárisan kell előre haladni. Érdekességét csupán a valóságban és az álomban párhuzamosan futó cselekmény adja.

VALÓSÁG:
1.,Előzetes filmbejátszás: A történet egy filmbejátszással indul. Főszereplőnk - Lazarus - egy katonaember. Eszméletlenül, sebesülten fekszik, egy kislány hangja ébreszti fel. Ő Robin Weaver. Elhívja Lazarust a Nagymamája házába, ami itt van a közelben.
Az intrót követően vedd fel a szénaboglyaoldalán lévő kardodat és kövesd Robint a házba. Ahogy odaérsz elhaladsz egy fehér bagoly (white owl) mellett - Őt ismerheted a Rustin Parr-ból, Asgaya Gigagei állata, Ne-Ahs-Jah.
2.,Bess Weaver háza(1): Ahogy odaérsz Robinnal, kint áll a Nagymama a tornácon. Míg beszélgetnek, Lazarus elájul.

A következő intróban a szobában fekszik. Szellemek jönnek a házba. Lazarus szelleme elválik a testtől, és most azt irányítod.

ÁLOM
3.,Álom (1): A szellem-Lazarussal keresd meg a házban a földön fekvő Robint, majd a szobában az asztalról vedd fel a keresztet (Cross). Mentés. (Ez, a kisebb szellemek legyőzésére a játék során végig kiváló!)

Keresd meg a házban az össze szellemet, és a kereszt segítségével pusztítsd el. Ezután menj vissza Robinhoz.

Intro: kigyullad a tűz a kandallóban, és egy szellem szól Hozzád belőle. Elmondja, hogy elviszi Robint, ő már az övé.

Ezután a történet visszatér a valóságba.
VALÓSÁG
4., Bess Weaver Háza Intro (2): Az ágyon ébredsz. (Robint elrabolta a szellem). Bess segítséget kér, Robin eltűnt. Bement az erdőbe. A katona semmire sem emlékszik, még a nevét sem tudja. Ezért Bess elnevezi a bibliai nevű Lazarus-nak. Neki adja volt férje (Jimmy) ruháit, mert a véres-koszos katonaruhát elégette. Lazarus 3 napon át csak aludt. Megkéri, hogy keresse meg Robint, aki az erdőben játszott s nem tért vissza. Egy Parsons Vance nevű ember már kereste, de ő is eltűnt. Bess szerint mindenki meghalt, aki az erdőbe ment. Szerinte ott van a „Halál Kapuja”.

Mesél a férjéről, akinek volt pisztolya, gyűjtötte a fegyvereket.
5., Bess Weaver Háza (3): Ahogy visszatér a játék irányítása, vedd fel a fiókos szekrényről a pisztolyt és a lőszereket. Menj ki a konyhába, beszélgess el Bess-el az erdődről. Hangokról mesél, sziklák zuhanásáról…

Beszélj vele még egyszer s elmeséli, hogy a férje hátul tartotta fegyvereit, lőszereit. Ha harmadszor is beszélsz vele, elmondja, hogy az erdő vonzza Robint.

Menj ki a házból a lépcső melletti hátsó-ajtón.
6.,Bess Wever Udvara (1): Indulj a tehenek felé, oldalt a kerítésen három konzervdobozt látsz, ezeken gyakorolta a célbalövést Jimmy. Kicsit odább lőszereket találsz a földön (csillognak), s megint kicsit odébb a siló mellett. Menj ezután az istállóba, a siló mellett a házfal és a karám között.
7.,Az Istálló (1): Az egyik boxban lőszereket találsz és tovább keresve a szekéren is. Mentés.

Menj ki újra az udvarra és lődd le a siló mellől a konzervdobozokat. Ezt követően Lazarus elájul.

Ismét az álomban.
ÁLOM
8.,Az Álom (2): Lazarus levelét olvassa Anne-hez, melyet Gettysburgben írt.
9.,Az Istálló (2): Két katona érkezik, lődd le őket. Majd menj ki Bess háza felé, az erdei úton még egy katona érkezik, őt is intézd el.

Intró-újra a siló mellett ébredsz. Bess jön.


VALÓSÁG

10.,Bess Udvara (2): A siló mellett ébredsz. A bejátszás után menj oda Bess-hez és beszélgess vele. Kövesd a verandára s folytasd a beszélgetést. Majd indulj el az erdő felé.

Mentés.
11., Az Erdei Úton: elhaladsz egy tőled jobbra lévő fészer-szerűség mellett, üres, csupán egy vadkutya van benne. Ha nem futsz, hanem lassan mész, mihelyst észreveszed, lelőheted, mert ő még nem látott meg.

Menj be a fészerbe és vedd fel a Twanát (ágakból készült rituális figura).

(Ez gyakorlatilag az „élet” (Aid Kit) funkcióját tölti be. Vagyis az esetleg megfogyatkozott életedet újratöltheted vele. Van 1-szeres és vannak többszörös feltöltő twanák. Ezek erejét zárójelben lévő számmal jelzem.)

Haladj tovább - ha szembe állsz a fészerrel, akkor balra. Hamarosan rád ront egy újabb vadkutya, majd ha tovább mész ismét egy. Ez utóbbit Te hamarabb észreveheted, s így lelőheted, mielőtt bármit tenne. (A kard - Saber - is megteszi, de esetleg vesztesz az életedből.)

A töltést követően menj az emberekhez.

Intro: 5 emberrel találkozol és a hatodikkal Parson Vance-el. Közben szemmel láthatólag rosszullét környékez.
ÁLOM
Az intró közben egy embert követve bemész a házba s itt újabb rosszullét fog el. Elájulsz. 1863. október 24. Gettysburg.

Naplórészlet. Levél Anne-nek.
12., A Házban (1): Az intrót követően vedd fel a székről a lőszereket és beszél a vezénylő-tiszttel (Chief). Az intrót követően menj ki a házból és keresd meg az embereidet (hárman vannak: Mosley, Moore és Newhouse, önkéntesek).

VALÓSÁG
13., Ugyanott a Házban (2): Vizsgálj meg mindent az asztalon. Az egyik lapon elszórtan töredékes mondat, inkább csak szavak: „the courtless…dead…littering…the….streets…”. A másikon egy levél, amit Eugene Robertson írt 1885. Szeptember 3-án. A harmadik a nagy könyv.

Menj ki az udvarra. Amerről jöttél, arra nem enged a játékmenet. Menj az új haladási irányba, míg nem kezd tölteni a géped.

14., A Vasútállomás (1): deszkák, síndarabok között -vasúti építkezés -, a víztározó-oszlop mellett, a patakot követve haladj felfelé, míg egy kőépület romjaihoz nem érsz. A fal tövében találsz ismét egy twanát (életet), vedd fel! Majd fordulj vissza s haladj az ellenkező irányba, a képzeletbeli sínpálya vonalán, míg egy őrbódéhoz nem érsz. Benne egy törött vasutas lámpa (Broken lantern), vedd magadhoz. Ahogy kilépsz egy intrót láthatsz (szellem-katonákkal).
ÁLOM
15., A Vasútállomás (2): 1863. Október 24. Közép-Maryland, Gettysburg. A katonáiddal 3 ellenséges katonával találod szembe magad. Jól jön az embereid segítsége. Ha megöltétek mindhármat, vedd fel a lőszereket a kerítés és a szekér mellől.

Haladj a síneken a valóságban már látott őrbódé felé. Ahogy elhaladsz mellette, ismét két ellenséges katona ront rád az állomás épületéből. Öld meg őket.

Intro. (Beszélgetést hallhatsz Steubennel, a bajor származású vak emberrel.) Az intrót követően beszélgess még vele, többször is szólítsd meg.

VALÓSÁG
16., A Vasútállomás és az Erdő között (1): Ezután haladj újra afelé a rom felé, ahol a twanát felvetted.

(Mentés!) Vedd kézbe a pisztoly!

Ahogy a ház vonalába érsz, találkozol 4 szellem-katonával - keresztet nem tudod használni ellenük! - lődd le őket. 2-3 lövés elég nekik (fejenként). Ha továbbhaladsz bejutsz az erdőbe.

Töltés.

ÁLOM
17., A Sziklák között (1): Mentés, majd indulj el a sziklahasadékba.

Intro.

Jön egy ellenséges katona s az embereid. Intézd el az ellenséget! Haladjatok tovább a hasadékba, újabb két ellenséget kell likvidálnod. (Minden ellenséges katonát, de a sajátjaid holttestét is vizsgáld át, lőszerért, twanáért!!)

Ahogy továbbhaladtok, halljátok a sziklák görgését.

Menjetek át a patakon (creek).

Töltés.

VALÓSÁG
18., Az Erdőben (1): Átérve a patakon ismét töltés.

Intro (Robin szellemét látod elszaladni.) Mentés.

Menj utána. Számtalan ellenséggel találkozol (szellem-katonákkal, gyerek-szellemmel, zombi-szellemmel, vadkutyákkal - ez utóbbiból néha egyszerre kettővel is), öld meg őket. (Érdekes, hogy a vérük fehér.) Közben találhatsz egy sziklán, és egy fa tövénél twanát. (Ments szinte minden ellenfél után, és zsebeld ki őket lőszer és twana megszerzésért.)

Végül látsz egy csillogó alakot háttal neked, ahogy megfordul…nem túl szép fehér hajú nő.

Intro.
ÁLOM
Megint katonákkal és vadkutyákkal kell harcolnod, felveheted az egyik katonától a drumstick-et.

Majd egy intro.

Töltés.

VALÓSÁG
19., HAG ellen: egy boszorkány. Hag a neve. Éppen egy kereszttel küzd. Ezt kell megszerezned, hogy elpusztíthasd Hag-ot. Ezt úgy teheted meg, hogy egy távoli lövéssel magadra vonod a figyelmét, el kezd üldözni. Kerüld meg a sziklát, s míg utánad ér, felveheted a keresztet. Most, ha a kereszttel megsuhintod - elkábul - és utána lövöd. Ezt kell ismételni addig, amíg el nem terül.

Mentés.

Ezután keresd meg - már ellenfél nincsen - a hidat a patak fölött.

Intro. Ekkor megjelenik Robin szelleme, és örvendezve csal át a hídon.
ÁLOM
A Robin szellemét megmutató intrót követően megérkeznek a katonáid.

20. Átkelés a Hídon (1): Az átkelés a hídon, csak úgy sikerül, ha - vedd fel előbb a lőszert, ami a híd elejénél csillog - „veszettül” lövöd a patakból kiemelkedő kezeket, miközben áthaladsz. De ne nagyon hagyd magad mögött lemaradni embereidet - ekkor már csak ketten vannak, Mosley és Moore.

Ha átértetek ismét egy rövid intro.

Töltés.
VALÓSÁG

21., Átkelés a Hídon (2): folyamatos lövöldözés közepette haladj át a hídon és fordulj balra.

Intro. Találkozol a Robin keresésére indult 4 emberrel és Pastor Vance-el. Megtudhatod, hogy a négy ember közül három nevét is: Tom, Jeb és Andy. A beszélgetés során szóba kerül a vak bevándorló Steuben neve is

Az intrót követően felveheted a „Bundled herbs”-t (növény-csomag).

Menj előre a patak felé. (A játékban, ha más felé akarsz elindulni, mint azt a játék menete kívánja, többször is találkozol azzal, hogy nem enged a program. Itt is így van, ha pl. balra akarsz haladni, nem lehet.) Menj át a patakon és vedd fel a twanát (4x). Indulj vissza a híd felé.

Töltés.
22., Túl a Hídon (1): Az útelágazásnál fordulj balra.

Mentés!

Ahogy haladsz, találsz lőszert és twanát valamint most először ág-szörnyekkel (Stick Monsters), melyek lehetnek kisebbek és nagyobbak. Hiába győzöd le őket, feltámadnak.

Töltés.

Mentés.

A töltés után azonnal felvehetsz 3 adag lőszert. Majd a szokásos zombi-szellem-szörnyekkel találod szembe magad (mindjárt kettő is). Ahogy tovább mész Newhouse szellemével találkozol.

Intro: Gettysburg, 1863. Október 25. Lazarus, Mosely és és Moore.

A következő intróban egy zombi-katona - valószínűleg Newhouse - megöli Mosely-t. Majd megtámadja Moore-t is, segíts neki!

Az intrót követően felvehetsz egy trombitát (gyorsan, mert jön egy nagy ág-szörny!).

Indulj el.

Mentés!

Töltés.

23.,A Fa (1): A következő részben eljutsz egy nagy fához, amiről zsákok lógnak le. Ezeket kell szétlőnöd, hogy a továbbvezető utat elzáró faágak szétnyíljanak. Ehhez az alábbit kell tenned: karddal, vagy pisztollyal kaszabold a szellem-zombikat és az ág-szörnyeket, de folyamatos haladás közben. Fontos azonban: a zsákokat csak kilőni tudod, a kard ahhoz nem jó! Mindig csal el őket attól a zsáktól, amit szét akarsz lőni.

Ha mindet kilőtted, szabaddá válik az út.

Menj át a szétnyílt ágak által elzárt ösvényen.

Töltés.

Egy út vezet a patakhoz. Útközben találsz lőszert s katona-szellemekkel, ág-szörnyekkel kell megküzdened. Felvehetsz egy twanát (1) is. Mentés.

Hamarosan az egyik fatövében megpillantasz egy fejszét (axe). De egy ág-szörny megzavarja a felvételt. Csald el távolabbra, így felveheted a fejszét. Mentés.

24., Átkelés a Patakon (1): Ha tovább mész hamarosan látsz egy félig kivágott fát a patak mellett, be kell fejezned a kivágását, hogy a patakra dőlve át tudj menni rajta.

Töltés.

25., A Túlparton (2): Menj előre az ösvényen, a temetőbe jutsz.
26., A Temető (1): a temetőbe érve Steubennel találkozol.

Intro.

ÁLOM
Intro: 1853. Október 25., Gettysburg. Lazarus és Moore.

27., A Temetőben (2): menjetek be a temetőbe.

Intro.: Newhouse és Moseley szellemei. Moore úgy megijed, hogy elszalad. Magadra maradsz, öld meg mindkettőt! Mentés, vedd kézbe a pisztolyodat!

Vizsgáld meg ezután a bejárattól balra lévő első sírkövet (Lt. Robert MacNichol sírja).

Ekkor 3 vadkutya támad rád, ha megölted őket, vedd fel a síron lévő babát (doll).
VALÓSÁG
Vedd kézbe az ásót.

Intro (sírásás).

Vedd fel a sírról a csontváz karját (skeleton arm). Menj ki a temetőből és fordulj jobbra az ösvényen - balra úgysem enged a játékmenet -.

Tárolj!

Töltés.

28., Az Erdőben: Vedd fel a lőszereket.

Ahogy haladsz előre, itt-ott kisebb kőrakások állják az utadat, ezek szellemek, kerüld ki őket. Ha felélednek, nem tudsz ellenük harcolni, láthatatlanok. Megölnek. Jön két ág.szörny (egy kisebb és egy nagy), majd megint kőrakás, lőszer. Haladj tovább. 2 vadkutya és egy ág.szörny után felvehetsz egy twanát (2). Majd megint két kőrakás között kell ellavíroznod. Ismét ág-szörny, majd twana (1).

Töltés.

3 lőszert vehetsz magadhoz, és két katona-szellemet kell legyőznöd.
29., Átkelés a Patakon (2): Megint egy fa, ami a patak fölé dönthetsz. Ha átmész rajta - a korábbi lövöldözős módon -, fordulj balra. Mentés. Ahogy az ellenfeleket legyőzted, felvehetsz egy twanát. Tovább nem vezet út, menj vissza a kidöntöt fához.

30., Visszatérés a Patakon át (1): az előbbi módon ismét át, vissza a patakon.

Fordulj balra, menj a patak mellett végig, míg el nem jutsz a Coffin Rock-hoz (Koporsó Szikla).
31., Coffin Rock (1):

Intro: Robin és Steuben, s a kereső-csapat rituálisan kiterített megcsonkított testei.

Az intrót követően fuss Robinhoz.

Újabb intro.

Töltés.

ÁLOM
Az előző részt járod ismét végig, a múltban.

Találsz 2 lőszert, twanát (1), harcolsz 2 szellem-katona ellen, ismét lőszerhez jutsz, megint egy szellem-katona állja utadat. De most egyelőre ne menj át a patak felett, fordulj egyből a Coffin szikla felé.

Intro.

32., Coffin Rock (2): A bejtászás után felvehetsz egy twanát (1) a szikláról.

Mentés.

33., A Patak mentén (1): Haladj balra a szikla mellett, amerre még nem voltál. Két vadkutyát kell megöldnöd, és három kis ág-szörnyet egy twanáért (2).

Menj vissza a szikla iányába. Mentés.
34., Coffin Rock (3): menj le a vízeséshez, kelj át a vízben lévő kis köveken. Mentés.
35., A Barlang (1): Menj be a bal-oldalon lévő barlangba.

Intro: találkozol egy katonával, Skunk a neve. Megöl.


VALÓSÁG
Intro: ébredés a Coffin sziklán. Robin és Lazarus. A keresőcsapat tagjai még élnek, Robin itatja vízzel őket.

Töltés.

Mentés.
36., A Patak mentén (2): haladj a patak mentén, arra amerre az előbb a vadkutyákkal harcoltál. Először egy szellem-katona kerül utadba. Majd megpillantasz egy zöldes fényben játszó kőrakást. Mellette egy kis szellem-gyereket. Intro. Ha a megfelelő tárgyat használod a kőrakáson, a szellem eltűnik. Ha nem, támad!

Menj visszafelé. Mentés.
37., A Coffin Rocktól jobbra a patak mentén (1): újabb kőrakás. A második.Intro.

Itt a gyógynövény csomagodat kell használni.

Öld meg a szellem katonát, és kelj át a patak feletti fán. Mentés
38., A Patak Túloldalán (2): haladj balra, egy szellem-katona. Majd a 3. kőrakás. Intro. Használd a lámpást. Mentés.

Az intróban azt hallod, elkéstél…elkéstél…. De ne törődj vele - nem igaz -.

Felvehetsz egy twanát (1), majd megleled a 4. kőrakást.

Mentés! (Ugyanis ha ezen a kőrakáson túl vagy, 70 másodperc áll rendelkezésedre, hogy visszaérj a Koporsó Sziklához, Robinhoz!)

Intro.

Rohanj vissza a Sziklához!

(Ha gondot okoz a fán való átkelés, némi élet vesztéssel a folyóból is kijutsz a fa jobb oldalán.)
39., Coffin Rock (4): Menj Robinhoz és add oda neki a babáját.

Az intróban Lazarus megtudja, hogy ő Robert MacNicol valójában.

Lazarus elküldni vissza Bess-hez Robint, s ő marad a rituális körben, Robin helyett.

Robin elfut.

Steuben jön, átváltozik egy szörnnyé s lemegy a vízeséshez.

Menj utána, be a barlangba.
40., A Barlangban (2): Mentés. (Itt a barlangban javaslom, sűrűn tárolj!)

Lőszert vehetsz fel, s vedd kézbe a keresztet!

2 szellemet kell elintézned a kereszttel. Haladj tovább a barlangban. Megint egy szellem, majd egy twana (1). Újabb szellem, és két vadkutya. (Vigyázz bele ne hátrálj a kezekkel teli vízbe!)

Egy bánya-járatban haladsz.

Szellem, vadkutya (kétszer egymás után), míg egy lépcsőn mehetsz fel.

Töltés.
41., A Parr Ház (1): (Aki az első résszel nem játszott, annak ez nem sokat mond, csupán egy új helyszín.)

Az intróban láthatsz egy eltűnő gyerek-szellemet és azt, hogy ég a kazánban a tűz.

Vedd fel a kazán mellől lőszert és menj fel a lépcsőn.

Mentés.

Ha kimész az ajtón a házból, felvehetsz a kijárat mellett egy twanát (1), szükséged lesz rá!

Menj vissza, haladj a kandalló felé. Bal oldalán - ha szemben állsz vele - lőszert találsz. Vedd fel. Innen inkább menj ki a házból, kint ha körbe járod, találsz még egy twanát. S menj fel az emeletre, ha a kereszttel megölöd a szellemet ismét twanát vehetsz fel.

Mentés!

Menj vissza a földszintre, a kandallós szobába. Mentés, vedd kézbe a kardod. Ha a kandalló előtt elhaladsz, az intróban leszakad a plafon és bezuhan a Steuben-ból lett szörny. (Csak a kard hatásos ellene!)

Küzdj meg vele. Az élete előbb sárgára, majd pirosra vált. Mielőtt megölnéd, intró.

Az intróban szétrobban, s átváltozik Steuben-né. Lazarus leszúrja.
42., Bess Weaver Háza (4):

Befejező intró: 1863. október 26., Lazarus az ágyon ébred, beszélget Bess-el.
Vége.

Kertész Csaba

és

Kertész Ádám

kertesz.adam.@mail.datanet.huDownload 27,14 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:
Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2023
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa
davlat universiteti
ta’lim vazirligi
axborot texnologiyalari
zbekiston respublikasi
maxsus ta’lim
guruh talabasi
nomidagi toshkent
O’zbekiston respublikasi
o’rta maxsus
toshkent axborot
texnologiyalari universiteti
xorazmiy nomidagi
davlat pedagogika
rivojlantirish vazirligi
pedagogika instituti
Ўзбекистон республикаси
tashkil etish
vazirligi muhammad
haqida tushuncha
таълим вазирлиги
toshkent davlat
respublikasi axborot
kommunikatsiyalarini rivojlantirish
O'zbekiston respublikasi
махсус таълим
vazirligi toshkent
fanidan tayyorlagan
saqlash vazirligi
bilan ishlash
Toshkent davlat
Ishdan maqsad
fanidan mustaqil
sog'liqni saqlash
uzbekistan coronavirus
respublikasi sog'liqni
coronavirus covid
koronavirus covid
vazirligi koronavirus
covid vaccination
risida sertifikat
qarshi emlanganlik
sertifikat ministry
vaccination certificate
haqida umumiy
matematika fakulteti
o’rta ta’lim
fanlar fakulteti
pedagogika universiteti
ishlab chiqarish
moliya instituti
fanining predmeti