Ajuntament
d’Olesa de Montserrat
Baix Llobregat- Barcelona
ACTA NÚM. 02 SESSIÓ ORDINÀRIA URGENT CELEBRADA PEL CONSELL SECTORIAL DE BARRIS EL DIA 01 DE FEBRER DE 2006.
A la Sala de Reunions de la Casa Consistorial de l’ajuntament d’Olesa de Montserrat, a les 20’00h del dia 01 de febrer de 2006, es reuneixen en primera convocatòria els senyors relacionats a continuació, i es constitueix el consell sectorial de Barris per celebrar sessió extraordinària convocada i tractar els assumptes que figuren a l’ordre del dia.
ASSISTENTS
President
Joan Rota i Ros
Vocals
Sr. José Antonio Martín
Sr. Julio Abad
S. Idil·li Tàpia Magrí
Sra. Montserrat Esparbé
Sr. Joaquín Martín Medina
Sr. Pere Planas i Duran
Sr. Damià Sales Moliner
Sr. Joan Riera Corrius
Sr. Antoni Bonastre i Turell
Sr. Salvador Prat
Secretària
Lourdes Llobera Terra
ACORD NÚM.01 PROPOSTA APROVACIÓ ACTES DIES 29 DE SETEMBRE, 05, 10, 17 I 24 D’OCTUBRE, 02 I 09 DE NOVEMBRE DE 2005 I 04 DE GENER DE 2006.
S’aproven les actes dels dies 29 de setembre, 05, 10, 17 i 24 d’octubre, 02 i 09 de novembre de 2005 i 04 de gener de 2006.
Sr Riera
Fa una reflexió en la que comenta que el contingut de les actes reflexen majoritàriament les opinions donades en les diferents sessions del Consell, però que la majoria de vegades aquest contingut no arriba a tenir-se en compte en les diferents accions del govern municipal, per això demana que les deliberacions del Consell siguin escoltades i tingudes en consideració per l’equip de govern municipal, ja que són producte d’un treball de consens i participació ciutadana.
Sr Planas
Comenta que moltes vegades els temes que es porten a la deliberació del Consell, són temes que es porten molt tancats, i això suposa que per molt que es treballin i des de el consell s’intenti de millorar-los fent aportacions, aquestes no són tingudes en compte, un exemple d’això seria les ordenances fiscals i pressupost que es van tractar en les últimes sessions del Consell.
ACORD NÚM. 02 PROPOSTA D’APROVACIÓ D’ESMENES DE LES ACTES DELS DIES 6 DE JULIOL I 14 DE SETEMBRE DE 2005 PRESENTADES PER EL SENYOR PERE PLANAS I DURAN.
S’aproven les següents esmenes de les actes dels dies 6 de juliol i 14 de setembre de 2005:
-
1r Acta núm 8 de 6/07/05 Punt 05 : -No estic d’acord amb el que consta en acta “d’una breu explicació”, crec que va ser bastant extensa i a més vaig demanar que l’ordenança al ser “molt tècnica” tornès a Secretaria per fer el redactat i perquè també era l’ordenança que hi havia actualment, etc.
-
2on Acta núm 10 de 14/09/05 Punt 02 : -Després de Planta Baixa+1, “Si es vol fer PB+3” el reforç...
ACORD NÚM. 03 ORDENANÇA GENERAL DE SERVEIS FUNERARIS.
Compareix la senyora Mercè Roquer i Compte, secretària acctal.
Sra Roquer
Explica les principals diferències entre l’ordenança que teníem ara i la que es presenta avui. Destaca que el fet principal és que aquesta nova ordenança ens proporciona un marc legal on poder acollir el màxim d’opcions possibles, tant en quant a infraestructures com de serveis i de gestió.
Quan parlem de diferents opcions podríem dir que contempla la possibilitat de la construcció o no d’un tanatori a Olesa (municipal o privat), o de poder fer servir el de la comarca o de fer una mancomunitat amb diferents municipis.
En quan a la realització dels serveis funeraris, dona la possibilitat de que aquests siguin fets per una empresa externa al tanatori o no, a la prestació d’aquests serveis per diferents empreses, o sigui permet d’evitar el fet de que aquest servei sigui potestat d’una sola empresa.
Aquesta nova ordenança també ens acull dintre de la llei mediambiental (LIIA), llei que en el moment de l’aprovació de l’altre ordenança no existia.
Sr Planas
Ressalta el fet de que els serveis funeraris tant podrien ser municipals, privats o mixtes.
Afegeix que si tenim la possibilitat de construir un tanatori a Olesa, aquest es podria situar on ara hi ha el cementiri vell, i inclús es podria estudiar l’opció de mantenir la capella que hi ha en aquest per no ferir sensibilitats.
Sr Alcalde
Comenta que s’ha parlat amb diferents municipis, entre ells Terrassa, per veure el model que ells tenen per treballar i així estudiar diferents formes de tenir el servei.
Sr Riera
Comenta que l’ordenança vella estava feta a mida d’una empresa, ja que es creaven una sèrie de condicionants per afavorir a una empresa, i la contrapartida era la construcció d’un tanatori, aquest compromís no s’ha complert.
Va fer una valoració per veure com es podia aconseguir un tanatori per Olesa, recollint informació va veure que a Olesa hi havia anualment de 147a 149 defuncions, amb aquestes dades no creu que un tanatori a Olesa sigui rentable, un altre cosa són els serveis funeraris, el que es podria fer és la mancomunitat amb d’altres municpis.
S’ha de lluitar per que no sigui un monopoli sinó que sigui de lliure competència, l’ordenança hauria de contemplar la necessitat segura de que no només hi ha hagi una empresa sinó que sigui realment obert a varies.
Sra Roquer
L’ordenança que teníem fins ara si que té poques opcions, en contra de la que presentem avui que especifica clarament la garantia de la lliure concurrència tant dels serveis funeraris com de les possibilitats d’infraestructures.
Sr Alcalde
Seria bo destacar el cas de Manresa, en la que hi ha 3 o 4 empreses de serveis funeraris i 3 o 4 empreses asseguradores, i aquestes operen en diferents tanatoris, per tant l’usuari pot triar entres diverses opcions.
Sr Joaquín Martin
Pregunta: s’ha parlat amb altres ajuntaments d’aquest tema?, hi ha possibilitat que l’ajuntament construeixi el tanatori?, cost econòmic?, emplaçament?
Sra Roquer
Comenta que aquesta ordenança pretén ser el marc legal on encabir totes les possibles opcions, un cop la tinguem es podria decidir que és el que volem o el que podem fer: gestió directa, gestió indirecta, etc..
Fins que no tinguem la base, que és l’ordenança, no podem tirar endavant , ara en aquests moments tenim un problema ja que la que tenim ara és massa estricte, en tant en quant no s’ha pogut construir un tanatori.
Sr Tàpia
Explica que una cosa és el tanatori i un altre molt diferent és el servei funerari.
Comenta que desconeix quin és el nombre adient perquè un tanatori sigui rentable però que coneix un cas concret d’un amic seu que té un tanatori a la Seu d’Urgell, població que té 12.000 habitants, i aquest senyor be que es guanya la vida amb el seu negoci, però que en tot cas si fos necessari s’ofereix a contactar amb ell per recollir més informació.
De totes maneres creu que s’hauria de tenir un espai físic on vetllar els difunts, i després el servei ja el contractaríem amb qui o com es cregués oportú.
Sr Prat
Comenta que tots som conscients que en aquest moment l’Ajuntament no pot assumir el cost de la construcció d’un tanatori a Olesa. Com a reflexió aporta que hi ha associacions de veïns que porten la gestió de serveis funeraris i és un bona manera d’aconseguir recursos.
Sr Planas
Aquesta ordenança és un marc i tot lo altre és voluntat política.
Sr Bonastre
Pregunta si aquesta ordenança en les prescripcions tècniques preveu l’ús d’un crematori?. Podria ser útil afegir-hi la possibilitat de crematori?.
Sra Roquer
El crematori no és obligatori, seria potestatiu el fet d’incorporar un crematori el que passa que això comportaria moltes mesures de caràcter mediambiental ja que aquestes instal·lacions es regeixen per una legislació especial.
Sr Alcalde
Proposa que fins el dia 15 de febrer els membres del Consell, pugin fer arribar els seus suggeriments per tal d’estudiar-los i poder encabir-los en la nova ordenança si així és possible.
ACORD NÚM.04 PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES I PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIXEN EL CONCURS PER A LA CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA DEL CONTRACTE DE GESTIÓ DEL SERVEI PÚBLIC DE RECOLLIDA I TRANSPORT DELS RESIDUS MUNICIPALS I NETEGA I REG DE LA VIA PÚBLICA.
Compareixen els senyors Josep Dolader i Tort, regidor de la via pública i el senyor Joaquim Coll i Toro, Cap UA d’obres i serveis de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.
Sr Dolader
Explica les diferències entre el contracte que es vol portar a signar i el que teníem fins ara a grans trets comenta que la recollida de residus de rebuig seria de dilluns a diumenge i la d’orgànica de dilluns a dissabte, la recollida de voluminosos seria de dilluns a dissabte i el contracte seria per 8 anys.
Comenta que amb diferència s’ha intentat fer un plec que s’ajusti a un poble amb creixement, cosa que es molt difícil de controlar amb exactitud.
Sr Alcalde
Comenta que s’ha fet un comparatiu amb altres poblacions de més o menys les mateixes característiques, i el preu del servei és molt similar, no és un preu a la baixa, és un preu adequat.
Explica que s’ha de fer un control del que es contracte per poder exigir després el servei.
Sr Dolader
Vol deixar constància que aquest nou contracte és producte del treball d’un equip de tècnics que han treballat molt acuradament per arribar a aconseguir un nou plec de clàusules que pugui fer front a les necessitats reals de la nostra vila.
Sr Joaquim Martin
Pregunta si els camions de recollida de residus són propietat de l’Ajuntament.
Sr Dolader
Si són municipals.
Sr Tàpia
Pregunta quin tipus de condicionaments tècnics es preveuen per resoldre el tema del casc antic, ja que no és recullen amb camió, també pregunta que li agradaria que li aclarissin la diferència entre reg i neteja amb aigua.
Sr Coll
El problema del casc antic són les mides dels vehicles que no passen per els carrers, hi ha una solució que és fer servir el camió de la recollida selectiva.
S’ha de diferenciar entre el que és neteja amb aigua a pressió i el reg de carrers, quan es fa servir s’aprofita al mateix temps per regar els arbres .
Sr Dolader
Si amb el camió petit es podria fer servir amb contenidors de càrrega per la part del darrera del camió.
En quan a l’aigua del reg s’ha fet un estudi per poder bombejar l’aigua del llac per poder regar.
Sr Surós
Comenta que a la zona de Les Planes tenen un problema i és que la gent deixa en els contenidors mobles i restes de poda i aquests s’arriben a acumular.
Sr Coll
El problema de la poda és complicat ja que només es pot recollir amb un camió pop, que és un camió que porta un braç articulat que s’obre i recull les restes de poda.
Sr Abad
Demana que s’hauria d’estudiar quines mesures es poden fer servir per evitar que la gent deixi escombraries fora d’hores.
Sr Planas
Demana que s’estudiï el tema de la recollida dels residus voluminosos i proposa que es faci la recollida de dimarts a diumenge, ja que molta gent aprofita el cap de setmana per treure mobles.
Sr Riera
Comenta que el més important és que realment es compleixi el que està estipulat en el contracte, entén que s’ha de fer una comissió de seguiment i s’hauria de fer efectiu que les pròpies associacions de veïns, que són entitats que poden col·laborar amb l’ajuntament, poguessin arribar a convenis per fer un seguiment de territori en que per exemple via mail arribi a l’ajuntament l’informe corresponent dels barris, això seria potenciar la participació ciutadana.
També es podrien fer reunions periòdiques, per exemple cada dos mesos, entre ajuntament, empresa i reunions de veïns per poder tenir una dinàmica de control del servei i així hi hauria una implicació per part de tots.
Sr Planas
S’interessa per el tema de la recollida orgànica.
Sr Coll
Està previst de col·locar un contenidor més petit al costat dels tradicionals per començar a fer recollida selectiva orgànica.
Sr Planas
S’interessa per saber si s’ha fet un estudi dels creixements de població que hi hauran per exemple en carrer indústria, Cal Candi, La Flora i la repercussió que això tindrà en el servei.
També comenta que s’hauria de prioritzar en el cas dels contenidors soterrats, i en el tema de la poda fa el suggeriment de fer reforç en les èpoques de l’any que aquesta es dona.
Sr Joaquín Martin
Resumeix que li sembla que el servei que s’ha donat fins ara és lamentable i anomena tota una sèrie de problemàtiques que ell detecta com poden ser situació dels contenidors cada vegada més lluny, els contenidors es posen en carrers estrets, contenidors situats a passos de vianants i de discapacitats, en el cas del nucli antic els contenidors estan fora d’aquest i també que hi ha contenidors que obstaculitzen la visió al estar situats en cantonades.
Sr Coll
Explica la situació concreta del perquè de la col·locació de certs contenidors.
Sr Tàpia
Comenta que seria bo fer una campanya de conscienciació cívica, al mateix temps comenta que seria bo accelerar el tema de l’ordenança cívica.
Sr Bonastre
Comenta que hi ha un estudi destinat a orientar la gestió dels residus municipals que es va elaborar aquest estiu i seria bo de que aquest es fes arribar als membres del consell.
ACORD NÚM. 05 PROPOSTA PRESENTADA PER EL SENYOR PERE PLANAS i DURAN SOBRE LA PREVISIÓ D’APARCAMENT A OLESA DE MONTSERRAT.
Es llegeix una proposta presentada per el senyor Pere Planas i Duran en la que es reflexa la gran manca d’aparcament de vehicles rodats a Olesa de Montserrat, i per tant, proposa una sèrie d’acords que es transcriuen a continuació:
“1r. .- Que en tot habitatge o bloc d’habitatges que es construeixin en el terme municipal de la Vila d’Olesa de Montserrat, es construeixi com a mínim 1 plaça d’aparcament per habitatges.
2n. .- En tots aquells blocs d’habitatges en el que el subsòl ho permeti es faran com a mínim dues places d’aparcament com a mínim, encara que aquests es tinguin de fer en dos o més soterranis.
3r. .- L’aparcament en el Casc Antic quedarà supeditat al que disposa el P.G.O.U.
4r. .- Les mides de les places d’aparcament seran les que contempla el P.G.O.U.
5é. .- Comuniquis aquests acords a Urbanisme – Serveis Tècnics – i ha tots els promotors, arquitectes, enginyers i persones relacionades en el mon immobiliari (Apis, etc.).”
Sr Alcalde
S’acorda que la proposta presentada per el senyor Pere Planas es faci arribar a la regidoria d’urbanisme.
ASSUMPTES URGENTS
ACORD NÚM. 06 MODIFICACIONS DE LES BASES REGULADORES DE LES SUBVENCIONS A ATORGAR PER L’AJUNTAMENT D’OLESA DE MONTSERRAT.
Sra Roquer
Comenta que al document que portat per títol:”Bases reguladores de les subvencions a atorgar per l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat”, que ja es va treballar i consensuar en una sessió passada del Consell, ara es presenten unes petites modificacions proposades pels departaments municipals de Secretaria i Intervenció.
S’acorda que :
-
Capitol III. Procediment de Sol·licitud.
Article 6
Abans
c) Fotocòpia compulsada del DNI, en el cas de les persones físiques.
d) Dades bancàries del compte, al que, si se subvenciona l’activitat proposada, es podrà transferir l’import de la subvenció o CIF en el cas de les persones jurídiques.
Ara
c) Fotocòpia compulsada del DNI, en el cas de les persones físiques, i del CIF, en el cas de les persones jurídiques.
d)Dades bancàries del compte al que, si se subvenciona l’activitat proposada, es podrà transferir l’import de la subvenció.
-
Capítol IV. Condicions i principis bàsics d’aplicació per la la concessió de subvencions.
Article 9
Abans
El procediment de concessió de subvencions s’iniciarà d’ofici, mitjançant l’aprovació de la convocatòria per la Comissió de Govern a proposta del regidor de cada àrea, i haurà de tenir els requisits mínims establerts a l’article 23.2:
Ara
El procediment de concessió de subvencions s’iniciarà d’ofici, mitjançant l’aprovació de la convocatòria per la Junta de Govern Local a proposta del regidor de cada àrea, i haurà de tenir els requisits mínims establerts a l’article 23.2:
Article 14
Abans
Les subvencions hauran de ser acceptades pels beneficiaris en el termini màxim d’un mes, comptat des de la data de la recepció de la notificació de la concessió.
Ara
Si en el termini màxim d’un mes, comptat des de la data de la recepció de la notificació de la concessió de les subvencions, els beneficiaris no han expressat el contrari s’entendran aquestes com a acceptades.
-----------------------------------
La Presidència aixeca la sessió a les onze vespre, de la qual com a secretària, estenc aquesta acta de nou pàgines.
Vist i Plau
El President,
Joan Rota i Ros
Do'stlaringiz bilan baham: |