Jahon sivilizatsiyalar tarixi



Download 15,23 Kb.
Sana03.01.2022
Hajmi15,23 Kb.
#316857
Bog'liq
Mesopotamiya sivilizatsiyasi. Teshaboyeva Gulruxsor
Mezolit davri arxeologiyasi, Buddizm - Vikipediya, Buddizm - Vikipediya, Budda sanʼati - Vikipediya, Глагол, Ibrohimova Madina, Doc1, Lesson plans Year 2, 123, 123, kurs ishi, Такдимот Маъруза № 23 Рид Соломон кодлари 2, Такдимот Маъруза № 23 Рид Соломон кодлари 2, 13-16 fiz ON savollar 2019, pdf

Jahon sivilizatsiyalar tarixi.

Test.


(Mesopotamiya sivilizatsiyasi)

1.Monoxrom naqshli sopol idishlar, sopol o’roqlar va boshi afsonaviy mahluqlar tarzida yasalgan ayol haykalchalari xos bo’lgan madaniyat qaysi?

A) Xassun madaniyati

B) Xalaf madaniyati

C) Ubayd madaniyati

D) To’g’ri javob yo’q

2.Shumer yozuvining rivojlanish xronologiyasini to’g’ri ketma-ketlikda belgilang?

A) 1500 ga yaqin, 800 atrofida, 300dan sal ortiq belgili

B) 1200 ga yaqin, 700 atrofida, 300dan sal ortiq belgili

C) 1300 ga yaqin, 600 atrofida, 400dan sal ortiq belgili

D) 1500 ga yaqin, 700 atrofida, 400dan sal ortiq belgili

3.Shumer madaniyati yutuqlarini qaysi xalqlar o’zlashtirib,davom ettirdilar?

A) Bobilliklar va Oromiylar

B) Ossuriyaliklar va Finikiyaliklar

C) Xettlar va Oromiylar

D) Bobilliklar va Ossuriyaliklar

4.Mil. avv. 2 ming yillikdan boshlab qaysi shaharlarda badiiy va ilmiy matnlardan iborat ilk kutubxonalar tashkil topgan?

A) Ur, Nippur

B) Uruk, Ur

C) Umma, Lagash

D) Lagash, Uruk

5.Ayollar,qariyalar va bolalarning ochlikdan qiynalishi,yong’indan qolgan uylarda halok bo’lganlarning tafsilotlari yoritilgan.Bu qaysi asar haqida?

A)”Uruk shahri aholisining falokati motam yig’isi”

B)”Umma shahri aholisining falokati motam yig’isi”

C)”Ur shahri aholisining falokati motam yig’isi”

D)”Lagash shahri aholisining falokati motam yig’isi”

6.Misr xudolari noto’g’ri izohlangan qatorni toping?

A) Osmon xudosi – Anu

B) Yer xudosi – Enlil

C) Suv xudosi – Ea

D )Chaqmoq xudosi – Enki

7.Hozirda Luvr muzeyida saqlanayotgan “Xamurappi qonunlar”i qayerdan topilgan?

A) Ur shahridan

B) Uruk shahridan

C) Lagash shahridan

D) Suza shahridan

8.Bobilda yashagan mashhur astronom olimlar kimlar?

A)Naburian va Kiden

B)Kiden va Lugal

C)Lugal va Lugalzagissi

D)Naburian va Lugalzagissi

9.Bobillik qaysi olim Oy fazalarini aniqlash tizimini ishlab chiqqan?

A)Kiden

B)Naburian

C)Shamshi- Add

D)Lugal


10.Mesopotamiyaning qadimgi aholisi mil. avv.3 mingyillikdayoq qayerga boradigan yo’lni bilishgan?

A)Efiopiya va Hindistonga

B)Nubiya va Falastinga

C)Xitoy va Hindistonga

D)Efiopiya va Ispaniyaga

11.”Gliptika” qanday san’at turi?

A)Chiroyli yozish

B)Yog’ochga ishlov berish

C)Matoga gul bosish

D)Toshga naqshlar o’yish

12.Mil. avv.2 mingyillik boshlaridan freska san’ati rivojlandi. Unda asosan nimalar tasvirlangan?

A)To’y marosimlari, saroy hayoti

B)Dafn marosimlari, ibodatxona hayoti

C)Qurbonlik keltirish, saroy hayoti

D)ibodat qilish, ibodatxona hayoti

13.Mesopotamiya san’ati qachon o’zining eng yuqori cho’qqisiga chiqdi?

A)mil.avv. 8-7asrlarda

B)mil.avv. 7-6asrlarda

C)mil.avv. 9-8asrlarda

D)mil.avv. 5-4asrlarda

14.Mil. avv. 7asrdan boshlab nima uchun mixxat yozuvlari muomaladan chiqa boshladi?

A)Qiyinligi uchun

B)ommalashmagani uchun

C)Ossuriylar tili va yozuvi kirib kelgani uchun

D)oromiy tili vayozuvi kirib kelgani uchun

15.Xamurappi qonunlari insoniyat tarixida ilk bor nimaga qaratilgan?

A) Qullarni himoya qilishga

B)jinoyatchilikni oldini olishga

C)Xususiy mulkni himoya qilishga

D)Tengsizlikni oldini olishga



TEST JAVOBLARI

  1. C

  2. A

  3. D

  4. A

  5. C

  6. D

  7. D

  8. A

  9. B

  10. D

  11. D

  12. C

  13. A

  14. D

  15. C

Download 15,23 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2022
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa
davlat universiteti
ta’lim vazirligi
axborot texnologiyalari
maxsus ta’lim
zbekiston respublikasi
guruh talabasi
O’zbekiston respublikasi
nomidagi toshkent
o’rta maxsus
davlat pedagogika
texnologiyalari universiteti
toshkent axborot
xorazmiy nomidagi
rivojlantirish vazirligi
pedagogika instituti
Ўзбекистон республикаси
tashkil etish
haqida tushuncha
таълим вазирлиги
vazirligi muhammad
O'zbekiston respublikasi
toshkent davlat
махсус таълим
respublikasi axborot
kommunikatsiyalarini rivojlantirish
vazirligi toshkent
saqlash vazirligi
fanidan tayyorlagan
bilan ishlash
Toshkent davlat
sog'liqni saqlash
uzbekistan coronavirus
respublikasi sog'liqni
coronavirus covid
koronavirus covid
vazirligi koronavirus
qarshi emlanganlik
covid vaccination
risida sertifikat
sertifikat ministry
vaccination certificate
Ishdan maqsad
fanidan mustaqil
matematika fakulteti
o’rta ta’lim
haqida umumiy
fanlar fakulteti
pedagogika universiteti
ishlab chiqarish
moliya instituti
fanining predmeti