Kvalitets- og Udviklingsafdelingen
Kristineberg 3
2100 København Ø.
Telefon
3864 0000
Fax
3864 0007
Mail
psykiatri@regionh.dk
Web
www.psykiatri-regionh.dk
Dato: 22. november 2016
|
Møde i:
|
Sundhedsfagligt Råd, Børne- og Ungdomspsykiatri
|
Dato:
|
12. Okt., 2016
|
Kl.:
|
8.00-10.00
|
Sted:
|
Kristineberg 3, mødelokale 5.03b
| -
Orientering fra formandskabet
- Centerchef for BUC, Anne-Rose Wang træder tilbage d.1.marts 2017, og deltager derfor for sidste gang i SFR BUP i januar måned.
- Projektet Effektmåling: Fra januar 2017 starter i voksenpsykiatrien en pilottest af en model for patientrapporteret effekt, i 3 pakkeforløbsambulatorier, Items, som patienten besvarer, er fra internationale, validerede skalaer (såsom SCL-28 og WHO-5). Formålet er at opnå en model for effektmåling, der både giver mening for klinikere og patienter, hvor data kan anvendes i det daglige kliniske arbejde, men også i forhold til kvalitetsudvikling. Projektet bygger blandt andet på erfaringer og viden fra den eksisterende model Terapieffekt.
- I BUC arbejder man hen imod, at ledere, fremfor at lede en matrikel, leder et område (eksempelvis børneambulatorier). Dette forsøges i øjeblikket. Det kan bl.a. få betydning for BUP-K kæderne, som evt. skal justeres.
- Der er afholdt fællesmøde mellem centret og de 29 kommuner. Man drøftede samarbejdsaftale og underretninger. Der var stemning for at holde disse fællesmøder evt. en gang årligt.
- Forberedelserne til Sundhedsplatformen er i fuld gang.
- Samarbejdsaftalen ml. praktiserende læger, kommuner og region er nu færdig, men det trækker ud med at få den endelig underskrevet. Det er skrevet ind i aftalen, at der altid skal være én der er ansvarlig for patienten/borgeren hvilket gælder både på hospitalet og i kommunen.
- Det kunne meddeles, at Mona Christoffersen stopper i rådet, da hun fremover skal arbejde i Københavns Kommune.
- I medierne kan ses, at nogle borgere og samarbejdsparter bekymrer sig for, om der er blevet så travlt i psykiatrien, at det går udover den faglige standard. Herunder også om børn får medicin uden indikation herfor. Dette kan afvises fra centerledelsen. Der er ikke fundet nogen konkrete eksempler på, at man som læge diagnosticerer patienter, man ikke har set. Det er vigtigt at understrege, at samarbejdsparter kan være trygge ved den faglige kvalitet.
- SST udgav d.11. oktober National Klinisk Retningslinje for behandling af angst hos børn og unge.
-
Orientering fra kommuner og praksis
Fra speciallægepraksis blev informeret om, at der i forbindelse med den nye overenskomst for privatpraktiserende speciallæger, skal være mere tværsektorielt samarbejde. Centret og praksis skal mødes om snitflader ift. patientgruppen.
I speciallægepraksis ses af og til set patienter, som ikke er set i kommunen først, og som ikke er målgruppen. Den enkelte psykiater taler i disse tilfælde med den enkelte kommune, da der ikke eksisterer nogen fora hertil.
Speciallægepraksis bliver i øjeblikket akkrediteret af DDKM.
Fra Hillerød kommune blev orienteret om, at man i øjeblikket arbejder med at blive bedre til opsporing og tidlig indsats ift. sårbare børn og unge.
Kommunen oplever, at flere børn bliver udredt på privathospitaler, og at kommunen nogle gange må henvise videre til psykiatrien, fordi privathospitalernes udredninger er mangelfulde. Der stilles spørgsmålstegn til, om dette kan være afledt af udrednings- og behandlingsgarantien. Der blev opfordret til, at kommunen henvender sig til Centralvisitationen, og gør opmærksom på problemet.
I den forbindelse blev foreslået fra centret, at man kunne undersøge om og i givet fald hvorfor, der ofte bliver lavet flere udredninger på samme barn.
I Hillerød kommune er mange projekter i gang: ”Fælles børn, Fælles ansvar” (fremskudt rådgivning ift. udsatte børn), samt kursus til 1.gangs gravide i form af forældretræningsprogrammet ”Stepping Stone”. Der bliver spurgt hvordan centret bedst får overblik over disse tiltag, og det gør man gennem BUC-K kæderne.
-
Specialeplanen- orientering v/ Anne-Rose Wang (slides vedlagt)
Specialeplanen for børne- og ungdomspsykiatrien faldt hurtigt på plads. Nu starter det interne arbejde i BUC. Planen træder i kraft 1. marts 2017. Det overordnede princip er, at for de patienter der er få af, bliver behandlingen samlet på få (specialiserede og højt specialiserede) enheder. Herudover er forskning og faglig udvikling vigtigt. Nærhedsprincippet er fortsat vigtigt i forhold til hovedfunktions-patienterne, som udgør over 90% af patientgruppen.
-
Oplæg om Københavns Kommunes projekt vedr. hjælp til traumatiserede børn v/ Claus Gosvig og projektleder fra Center for Familiebehandling og Psykologisk Rådgivning, Københavns Kommune (slides vedlagt)
Ved sidste møde fortalte Poul Ertner, at Københavns Kommune vil starte et projekt om hjælp til traumatiserede børn. Rådet udtrykte ønske om, at høre mere om dette, herunder om det system der anvendes.
Centerchef Claus Gosvig og projektleder Zandra Olesen holdt oplæg om indsatsen. Forarbejdet til projektet startede dec. 2013, da man blev opmærksom på, at udsatte børn får en dårligere skolegang, idet indlæringskapaciteten er mindre. Projektet skal foregå som et samarbejde ml. København og Gladsaxe kommuner, med formålet at ”tage traumer i opløbet” inden barnet får behov får behov for hospitalspsykiatrien. Det forventes, at 1500 børn skal involveres.
-
Sundhedsplatformen
-
Evt.
|
|
Deltagere:
Centerchef Anne-Rose Wang, BUC (Næstformand)
Afd. sygeplejerske Mona Christoffersen, BUC (Sundhedsplatformen)
Afd. sygplejerske Lars Emanuelsen, BUC
Overlæge May-Britt Kalvåg, BUC
Speciallæge Anne Torgny Andersen
Chefpsykolog Jette Dandanell Boesen, Hillerød Kommune
Overlæge Merete Frantzen, BUC
Ledende socialrådgiver Bettina Skovmand, BUC
Specialkonsulent Ane Kristine Jakobsen, RHP (faglig sekretær)
Afbud fra:
Kasper Hvid, Birgitte Kruse, Poul Ertner, Jan Kristensen, Lisbeth Hagenbøl, Kerstin Plessen, Elisabeth Bille-Brahe, Hannah Guldbrandsen, Peter Treufeldt.
Næste møde: 23.januar, kl. 13.30-15.30
Sted: Kristineberg 3, 2100 København Ø
Do'stlaringiz bilan baham: |