2 Daagse Middelkamp
Eerste pinksterdag hadden we prachtig weer gehad tijdens de mooie toertocht, georganiseerd door de toerclub ’s Heer Arendskerke. Voor de komende week waren de weersverwachtingen helaas weer aanzienlijk minder en de jaarlijkse twee daagse het weekend erop kwam toch snel dichterbij.
Vorig jaar, na enkele jaren met de toerclub op dezelfde locatie geweest te zijn, was nu gekozen voor een andere bestemming en omgeving. De oude hooizolder van de hoeve van pont-à-lesse op het terrein van Villatoille bij Dinant, waar we verbleven, viel echter bij iedereen erg tegen. Zeker vergeleken met, zo begreep ik uit de vele anekdotes en sterke verhalen dat weekend, de voorgaande jaren in Remouchamps. Het weekend en het fietsen tussen Dinant en Namen, over het parcour van de tour de Namur was echter wel erg leuk geweest en een uitdaging, zeker wanneer je voor de eerste keer buiten Zeeland fietst.
Eric was echter al snel in de weer met een nieuwe locatie voor de editie van 2012. Het moest een locatie worden, gericht op fietsgroepen met goede faciliteiten etc. Etc. Een heel lijstje. Er werd een kleine hotel gevonden in de omgeving van St. Vith, De Lanterfanter.
Op 2 juni was het dan zover. De weersverwachtingen waren inmiddels al wat positiever bijgesteld en mijn fietsmateriaal na de ervaringen van vorig jaar flink verbeterd, dus dat kon alleen maar genieten worden. Half twee verzamelden we als gebruikelijk bij De Goede Verwachting in Lewedorp, waar de fietsen op de fietskar werden gezet, de tassen in de auto’s verdwenen en we in konden stappen voor de drie uur durende rit, via Luik, naar St. Vith.
Bij het grote tankstation bij Luik werd er nog even gestopt voor een bakje koffie, waarna we rond kwart over vijf aankwamen bij het hotel. Hier werden we zeer vriendelijk welkom geheten door de eigenaren van het hotel, Git en Ed en werden we verrast door de mooie plek waar we terecht gekomen waren. De fietsen konden opgehangen worden in de speciaal hiervoor ingerichte bergruimte. De naastgelegen massageruimte werd in gedachten al gebruikt en ook binnen was alles tot in de puntjes verzorgd en straalde het een gezellige sfeer uit.
Om zeven uur zou, zoals was afgesproken, het eten voor ons klaarstaan en om nog snel een verkenningsrondje te doen, daar was de tijd dan weer net te kort voor. Arend, die al eerder op de dag aangekomen was, had dit wel gedaan. Zijn eerste ervaringen werden aangehoord, terwijl ook de eerste Erdingers op tafel verschenen. Er werd vervolgens heerlijk gegeten, waarbij sommigen zelfs na de vijfde kom soep maar niet genoeg kregen van het voorgerecht. De avond werd vervolgens, na het doorspreken van het programma voor de volgende dag, gezellig afgesloten in de huiskamer.
Zaterdagmorgen stond iedereen om 8.00 al gereed in fietskleding, maar eerst was het tijd voor een uitgebreid, vers en stevig ontbijtje. De eerste helling van die dag was de oprit van het hotel. Gelukkig een zeer steile, maar korte afdaling en geen verrassing van 22% klimmen zoals verleden jaar. We hebben die dag de Ourtal route gefietst. Een route van ongeveer 110 km, die goed met bordjes staat aangegeven. Een enkel bordje zou ontbreken, maar daar hadden we onze Loek voor, die alle kaartmateriaal en aanwezige info al vooraf had verzameld. De bordjes volgend reden we door een mooie omgeving en afwisselend door Duitsland, België en Luxemburg.
Op het moment dat we in de afdaling waren en Ouren in reden, wist Hans zich te plots te herrinneren dat Ed ons de tip had meegegeven, voor Ouren ,voor een andere weg te kiezen. Vanwege het slechte wegdek op dat deel van de route. Dat betekende een stukje terug omhoog fietsen en dan linksaf. Het was inderdaad een goed wegdek, maar ook het steilste stukje van de dag. In totaal hebben we die dag nog zo’n 2000 hoogtemeters gemaakt. (volgens de gps hulpmiddelen).
Rond de Middag kwamen we aan in St. Vith waar we in een prima en druk bezocht restaurantje, met snelle bediening een flink kommetje pasta hebben kunnen eten. We hadden het tot dan toe prima getroffen met deze half bewolkte en voor zeeuwse begrippen, windstille dag. Voor de zondag gaven ze een niet al te beste weersvoorspelling. Aan het einde van de route werd daarom ook gekozen er voor die dag nog een lusje er aan vast te knopen via Roth bei Prüm, alhoewel er hier en daar al wat reserves aangesproken werden en de week oude krentebollen van Eric stevig aftrek vonden. Rond drie uur kwamen we na een tocht van 130 km allemaal weer aan bij het hotel zonder lekke banden of andere onverwachte dingen gehad te hebben onderweg.
De fietsen werden de berging weer ingereden en op dat moment brak ook de zon volledig door, waardoor we de rest van de middag heerlijk op het terras hebben kunnen ontspannen en het ontstane vocht tekort konden aanvullen.
Van de aanwezige sauna werd geen gebruik gemaakt, ondanks het aanbod, maar na een heerlijke douche, spoelde de vermoeidheid weer een beetje weg. Na het avondeten werd gezamenlijk de laatste oefenwedstrijd van het Nederlands elftal gekeken en nog wat nagepraat over de dag.
Zondag morgen klokslag zeven uur, gelijk met de voorspelling van buienradar begonnen de eerste serieuze regendruppels te vallen. Tijdens het ontbijt regende het ook stevig door. Enkele positievelingen hadden toch de fietskleding al aangetrokken voor de geplande dagrit van ca. 80 km die o.a. zou gaan langs Malmedy en het hoogste punt van België nabij Baraque Michel. Na een korte stemronde werd echter besloten de tassen in te pakken en terug te rijden naar Lewedorp. Wellicht dat we deze op papier al mooi rit op een ander moment nog eens kunnen rijden.
Terug gekomen in Lewedorp hebben we bij de Goede Verwachting het, ondanks de verregende laatste dag, zeer geslaagde weekend in klein comité nog met een drankje afgesloten.
Do'stlaringiz bilan baham: |