Ikt nõukogu koosoleku protokoll 02. aprill 2014 nr 29/41



Download 22,08 Kb.
Sana30.04.2017
Hajmi22,08 Kb.
#7858
IKT nõukogu koosoleku
PROTOKOLL 02. aprill 2014 nr 2.-29/41
Koosolek toimus Tallinna Haridusametis02.04 2014

Koosolek algus kell 15.00 koosoleku lõpp 17.00

Koosolekust võtsid osa: Viivi Lokk, Piret Rõõmussaar, Rainer Rannala, Kätlin Kalde, Hanna Toom, Maire Kaljuveer, Anu Luure, Anneli Kesksaar, Anneli Errit , Ene Lindemann,

Roald Sinissaar, Joel Limberg, Paavo Viilup


Koosolekut juhatas: Viivi Lokk

Protokollis: Piret Rõõmussaar



  • Päevakord: OÜ Stuudiumi tutvustus

  • IKT sügiskonverentsi kogemusest ja tulevikust




  1. OÜ Stuudiumi nimel esitlus Roald Sinissaarelt, Joel Limbergilt, Paavo Viilupilt

OÜ Stuudium tegeleb sama valdkonnaga nagu eKool. IKT nõukogu kuulab ära kõik samas valdkonnas tegutsevad firmad, et oleks ülevaade kõikidest analoogsetest võimalustest Eestis.

Pakub kõiki samu võimalusi, aga lisaks on e-päeviku keskkonna osaks täisfunktsionaalne materjalide jagamise süsteem, ulatuslik suhtlusmoodul ja kooli õpetajate jaoks mõeldud siseveeb. Stuudiumi kasuks on seni otsustanud 59 haridusasutust üle Eesti, kellest valdav enamus olid eelnevalt eKooli kasutajad. Stuudiumi kasutajate seas on nii väikeseid külakoole kui enam kui tuhande õpilasega haridushiidusid, samuti mitmeid huvikoole.


OÜ Stuudium loob keskkonda, mis oleks võimalikult hea kõikidele osapooltele:
Õpetajate igapäevatöö on maksimaalselt lihtne ja kiire — tundide, hinnete, kommentaaride ja muu sissekandmine nõuab õpetajalt Stuudiumis minimaalselt vaeva ja ajakulu.

Iga õpetaja saab koostada oma õppematerjalidest sobiva “töölaua”, ning seda siis õpilastega jagada. Lisaks saab juba koostatud materjalide kogumikke uuel õppeaastal taaskasutada.

Võimaldame aineõpetajatel ning klassijuhatajatel teha rohkem sisulist tööd vähema sekkumisega administraatoritelt — näiteks saab õpetaja ise luua vajalikud päevikud, päevikutesse õpilasi olemasolevate nimekirjade alusel lisada-eemaldada.
Õpilased ja lapsevanemad saavad ühelt lehelt kätte kogu kooliga seonduva info — kodused tööd, õpetajate lisatud õppematerjalid, õpetajate tagasiside, hinded, kommentaarid, kiitused-märkused, kooli või õpetajate poolt saadetud sõnumid.
Kooli juhtkond näeb kõiki vajalikke aruandeid kogu kooli, klasside ning õpilaste kohta ühes kohas. Reaalajas uuenevad aruanded asendavad tabelarvutusprogrammid ning info dubleerimise. Selleks teeme aktiivselt koostööd koolidega, et luua olemasolevate andmete puhul reaalselt vajalikke ja kasutajasõbralikke aruandeid ning liidestuda võimalusel riigi poolt pakutavate süsteemidega.
Lisaks eelmainitud e-päeviku põhifunktsioonidele on Stuudiumi osad ka mitmed teised koolielu lihtsustavad vahendid: Stuudiumi kaudu saab registreeruda valikainetele, täita õpetajate eneseanalüüse, koguda õpilaste tagasisidet (ja jälgida individuaalsete eesmärkide seadmist ning täitmist), töödelda kooli töötajate avaldusi (nt vabade päevade taotlused, aga ka palju muud), samuti koostada töökavasid.

Stuudium on hea meelega valmis tulema kooli Stuudiumit tutvustama ning arutama, kuidas saaksid kooli igapäevatööd, aruandlust ja kool-kodu suhtlust lihtsustada. Lisainfot kohta leiab veebilehelt stuudium.com, ühendust saab võtta aadressil info@stuudium.com.




  1. IKT sügiskonverentsi kogemusest ja tulevikust

Seni on IKT konverentsi korraldanud sama meeskonnaga alates 2007. aastast, esimene IKT konverents koostöös SA Tiigrihüppega toimus 2005. aastal.

Meeskonnas liikmed: Tallinna Haridusamet, Koolitööde AS, Tallinna Reaalkool ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse Innovatsioonikeskus.

Osavõtjaid igal aastal ca 260 kogu Eestist, sh 2013. aastal osales Tallinna haridusasutustest 132, osalejaid oli ka TLÜst ja kutseharidusasutustest lisaks korraldusmeeskond ja ettekannete tegijad. Haridusameti on rahastatud kogu korraldamist, sh toitlustamine, lepingud tehnilistele ja organiseerimist teostanud koolitöötajatele ja ettekanded. Nii suures mahus ei ole haridusametil võimalik edasi jätkata.

Küsimus: Kas peate vajalikuks üldse konverentsi jätkumist või tuleks selle korraldamine lõpetada?

H. Toom: tegelikult on konverents sisuliselt osavõtjaid rahuldanud. Oluline on ka inimestele võimaluse andmine parimaga tutvumiseks ja ka suhtluseks.

A. Errit: Tallinna IKT konverents on ainsana pakkunud ainult üldhariduskoolide õpetajatele huvitavate ettekannete kuulamist ja esinemisvõimalust. Peab jätkuma.

V. Lokk: ettepanek taastada koolituurid, see oleks võimalus just Tallinna õpetajatel ja juhtidel tutvuda sellega, mis konkreetselt koolides toimub.

B. Lorents: on välja pakkunud oma nägemuse elektrooniliselt:



Sügisseminar „Parimad praktikad“

Väljakutse: Tallinna koolid ei osale ei külalise ega esinejana. Tallinna koolidel on palju võimalusi nii või naa, et nad ei tunne, et nad peaks veel enam pingutama. See on viinud olematuks osalemise eTwinningu projektides, rahvusvahelistes kogukondades, osaluses neile planeeritud ettevõtetes. Tegutsevad need, kes on ikka teinud ja keda on ikka nähtud tegemas.

Eesmärk: Tallinn peaks haridust juhtima, mitte lonkama sabas, jagama parimaid praktikaid omavahel kui ka teistele. Koole tuleb kaasata konverentsi korraldusse, mitte pakkuda neile endile kandikul asju.

R. Rannala: võiksime kaaluda IKT innovaatiliste projektide ellukutsumist. Need oli huvitavad ja koole motiveerivad projektid.


Otsustati:

  1. Koostöös meeskonnaga jätkata konverentside korraldamist, kuid selgemalt tuleb eelnevalt ülesanded ja rollid jagada. Kaaluda osavõtutasu rakendamist.

  2. Pakkuda välja koolidele koolituuri korraldamise võimalusi koostöös infotehnoloogide ja teiste ainesektsioonidega.


(allkirjastatud digitaalselt) (allkirjastatud digitaalselt)

Viivi Lokk Piret Rõõmussaar



Koosoleku juhataja Protokollija
Download 22,08 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2024
ma'muriyatiga murojaat qiling

kiriting | ro'yxatdan o'tish
    Bosh sahifa
юртда тантана
Боғда битган
Бугун юртда
Эшитганлар жилманглар
Эшитмадим деманглар
битган бодомлар
Yangiariq tumani
qitish marakazi
Raqamli texnologiyalar
ilishida muhokamadan
tasdiqqa tavsiya
tavsiya etilgan
iqtisodiyot kafedrasi
steiermarkischen landesregierung
asarlaringizni yuboring
o'zingizning asarlaringizni
Iltimos faqat
faqat o'zingizning
steierm rkischen
landesregierung fachabteilung
rkischen landesregierung
hamshira loyihasi
loyihasi mavsum
faolyatining oqibatlari
asosiy adabiyotlar
fakulteti ahborot
ahborot havfsizligi
havfsizligi kafedrasi
fanidan bo’yicha
fakulteti iqtisodiyot
boshqaruv fakulteti
chiqarishda boshqaruv
ishlab chiqarishda
iqtisodiyot fakultet
multiservis tarmoqlari
fanidan asosiy
Uzbek fanidan
mavzulari potok
asosidagi multiservis
'aliyyil a'ziym
billahil 'aliyyil
illaa billahil
quvvata illaa
falah' deganida
Kompyuter savodxonligi
bo’yicha mustaqil
'alal falah'
Hayya 'alal
'alas soloh
Hayya 'alas
mavsum boyicha


yuklab olish