Studienummer: 22110238



Download 92,83 Kb.
bet1/9
Sana08.09.2017
Hajmi92,83 Kb.
#19841
  1   2   3   4   5   6   7   8   9

Navn:

Søren Kjær Hansen



Studie nummer:

22108627


John Pætur Hansen

Studienummer:

22110238


Vejleder:

Tina Dalgaard



Censor:

Uffe Lund



Antal tegn:

81.559


Uddannelsessted:

University College Lillebælt,

Pædagoguddannelsen i Odense

Periode:

15-04-13 – 13-06-2013





Inklusion




image.jpg


Indholdsfortegnelse


Indledning 3

Problemformulering 5

Metode 5

Indledende diskussion 6

Inklusion 6

Rummelighed som forkert begreb 7

Interview med Ole omkring inklusion i Broskolens SFO 9

Integration og inklusion som forskellige begreber 14

Dilemmaer som pædagog, når der arbejdes med inklusion. 19

Inklusion med fokus på mangfoldighed frem for individualitet 20

Social arv og stigmatisering 21

Vejledt deltagelse 23

Institution som fælles inkluderende enhed 28

Tingsliggørelse 30

Anerkendelse 32

Sprog og inklusion 33

Eksklusion og udelukkelse 35

Mobning og eksklusion 36

Menneskesyn 39

Dannelse/Identitet 40

Konklusion: 42

Perspektivering: 43

Litteraturliste: 43

Bilag 1 45




Indledning


Ifølge Psykologisk Pædagogisk Ordbog defineres inkluderende pædagogik og inklusion således, ”inkluderende pædagogik: vision om alle menneskers lige ret til og deltagelse i samfundets fællesskaber og institutioner, bl.a. i skolen; især lægges vægt på opfattelsen af fællesskabets betydning for forskelligartede personer, opfattelsen af forskelligheder mellem personer som en ressource og vægt lagt på > heterogenitet frem for > homogenitet; desuden lægges vægt på at udvikle nye teoretiske opfattelser af læring og demokratisering og at udvikle nye beskrivelsesmåder og perspektiver på læring og deltagelse, mangfoldighed og ligeværd indenfor forskellige fællesskaber”.1

Inklusion defineres på følgende måde. ”Inklusion: oplevelse af samhørighed: at føle sig respekteret og værdsat for den man er; oplever sig støttet og forpligtet på andre mennesker, så man kan udføre sit arbejde, sin uddannelse m.v. bedst muligt; ofte brugt i forbindelse med begrebet den inkluderende skole, hvor alle elever oplever sig selv og andre som en selvfølgelig del af fællesskabet, skolen repræsenterer; jf. > integration.”2

”Inklusion er en overordnet politisk vision om at skabe et samfund, hvor alle borgere har lige muligheder for at deltage i samfundets demokratiske processer og lige adgang til vældfærdssamfundets ressourcer.” citat side 42, kapitel 2 – Inklusion som begreb og styringsredskab – Inklusionens pædagogik”.

Vi har begge haft fokus på inklusion og sociale færdigheder i vores praktikker, fordi vi mener, at alle børn har ret til at være aktiv deltager i det sociale fællesskab. Vi har også observeret, at pædagoger nogle gange helt ubevidst igennem stigmatisering har ekskluderet og udelukket børn fra fællesskabet. De børn, det går ud over, er børn med vanskeligheder, hvad enten de er sociale eller diagnosticerede vanskeligheder.

Vi har også oplevet, at pædagoger gemmer sig bag ved spareplaner og nedskæringer. Der er, som vi ser det, alt for meget snak og alt for lidt handling, når det kommer til arbejdet med inklusion. Det er vigtigt, at pædagogen har fokus på, at alle børn skal have lige muligheder for at udvikle deres sociale kompetencer, og føle sig som et værdsat og anerkendt individ som bliver set, hørt og accepteret af sine omgivelser. Der er, som vi ser det brug for mere frie og fleksible rammer omkring, hvilke sammenhænge børn skal kunne agere og udvikle sig i. Pædagogerne skal passe på ikke at sætte, nogle rammer op, hvor der er nogle bestemte krav til barnet, det skal kunne opfylde for ikke at falde uden for normaliteten, for det vil helt sikkert medføre, at der er nogle børn, der bliver ekskluderet. Vi mener og har opserveret, at der er for stor tendens til kun at have fokus på det færdige produkt frem for at kigge mere på processen, det gør, at man kommer til at tabe rigtig mange børn hen ad vejen, som bliver svære at samle op igen, hvis der ikke bliver korrigeret og rettet i den måde, som vi som pædagoger tænker inklusion.

Vi mener, at det ikke kan nytte noget, at man bliver ved med at se på de negative aspekter i de spareplaner og nedskæringer, som er blevet gennemført, og der vil komme flere i fremtiden. Man skal i stedet se det som en gylden mulighed for at udvikle sine pædagogiske kompetencer som individ, men også som personalegruppe rykke tættere sammen og gennem blandt andet arbejdet med læreplaner gøre alt, hvad vi kan, for at alle børnene kommer til at få opfyldt deres ret til inklusion.





Problemformulering


Hvordan kan pædagoger arbejde med at skabe inklusion af førskole børn?

  • Hvordan skaber pædagoger gode rammer for inklusion?

  • Hvordan arbejder vi som pædagoger for at styrke mangfoldighed i børnenes hverdag?


Metode


Vi vil bruge relevant faglitteratur og artikler som beskriver emnet. Vi vil også interviewe lederen fra Broskolens SFO, omkring skolens syn på inklusion, og hvordan de arbejder med det i hverdagen. Ydermere vil vi også lave et lille projekt med nogle børn fra førskolen, med fokus på inklusion.







Indledende diskussion


”Vi vil starte med at diskutere, om definitionen af inklusion og pædagogisk inklusion harmonerer med vores måde at se og arbejde med inklusion på. Vi mener det er vigtigt, at pædagogen har for øje, at alle børn har ret til børnefællesskabet, og at alle børn har forskellige forudsætninger for inklusion og læring. Vi er enige om at, heterogenitet altså forskellighed, er en vigtig faktor for børns forudsætninger for deltagelse i sociale fællesskaber. Derfor er det vigtigt, at vi som pædagoger får skabt rammerne for, at børn kan opleve samhørighed og føle sig værdsat af både børn og pædagoger i hverdagen.”

Download 92,83 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2024
ma'muriyatiga murojaat qiling

kiriting | ro'yxatdan o'tish
    Bosh sahifa
юртда тантана
Боғда битган
Бугун юртда
Эшитганлар жилманглар
Эшитмадим деманглар
битган бодомлар
Yangiariq tumani
qitish marakazi
Raqamli texnologiyalar
ilishida muhokamadan
tasdiqqa tavsiya
tavsiya etilgan
iqtisodiyot kafedrasi
steiermarkischen landesregierung
asarlaringizni yuboring
o'zingizning asarlaringizni
Iltimos faqat
faqat o'zingizning
steierm rkischen
landesregierung fachabteilung
rkischen landesregierung
hamshira loyihasi
loyihasi mavsum
faolyatining oqibatlari
asosiy adabiyotlar
fakulteti ahborot
ahborot havfsizligi
havfsizligi kafedrasi
fanidan bo’yicha
fakulteti iqtisodiyot
boshqaruv fakulteti
chiqarishda boshqaruv
ishlab chiqarishda
iqtisodiyot fakultet
multiservis tarmoqlari
fanidan asosiy
Uzbek fanidan
mavzulari potok
asosidagi multiservis
'aliyyil a'ziym
billahil 'aliyyil
illaa billahil
quvvata illaa
falah' deganida
Kompyuter savodxonligi
bo’yicha mustaqil
'alal falah'
Hayya 'alal
'alas soloh
Hayya 'alas
mavsum boyicha


yuklab olish