Proefexamen zaalhockey De bal gaat via de stick van een verdediger onopzettelijk over zijn achterlijn. Hoe moet het spel worden hervat?



Download 50 Kb.
Sana22.06.2017
Hajmi50 Kb.


Proefexamen zaalhockey

1. De bal gaat via de stick van een verdediger onopzettelijk over zijn achterlijn.

Hoe moet het spel worden hervat?

A. Met een lange corner

B. Met een strafcorner

C. Met een uitpush



2. Een aanvaller, die in de cirkel op de grond ligt, pusht de bal in het doel.
Wat is de juiste beslissing?

A. Doelpunt

B. Uitpush

C. Vrije push voor de verdedigende partij



3. De bal is bij A over de achterlijn gegaan. (zie tekening)

De scheidsrechter geeft een uitpush aan.

Waar moet de uitpush worden genomen?

A. Van een willekeurige plaats in de cirkel

B. Midden voor het doel, net buiten de cirkel bij P

C. Van een willekeurig punt van de lijn AB zijbalk



A


4. Een aanvaller pusht de bal op het door de keeper verlaten doel.

Een verdediger, die op de grond ligt, kan de bal nog net met de stick de cirkel uit spelen.

Wat is de juiste beslissing?

A. Doorspelen

B. Strafbal

C. Strafcorner



5. Wanneer mag de bal omhoog worden gespeeld?

A. Alleen bij een push op doel

B. Alle vrije pushes mogen hoog worden gespeeld

C. Als de bal in de cirkel is, mag hij altijd hoog worden gespeeld



6. De keeper schopt de bal in de cirkel net voor een inlopende aanvaller over zijn achterlijn.
Wat is de juiste beslissing?

A. Lange corner

B. Strafbal

C. Strafcorner



7. Op het middenveld stopt een verdediger de bal met zijn stick. De bal springt ongeveer 40cm omhoog. Er staat een aanvaller in de buurt.

Wat is de juiste beslissing?

A. Bully


B. Doorspelen

C. Vrije push voor de aanvallende partij



8. Aanvaller A1 speelt de bal over de grond de cirkel in. Zie tekening.

Via de stick van de verdediger V gaat de bal ongeveer 40cm omhoog. Aanvaller A2 stopt de bal op de grond en pusht hem zonder gevaar in het doel.

Wat is de juiste beslissing?

A. Doelpunt



B. Strafbal zijbalk

C. Strafcorner





9. Van buiten de cirkel gaat de bal onopzettelijk via de stick van een verdediger in het doel. Zie tekening.

Wat is de juiste beslissing?

A. Doelpunt



B. Lange corner zijbalk

C. Uitpush






10. Een verdediger ligt op zijn eigen helft maar buiten de cirkel en pusht de bal vlak voor een aanvaller weg.

Wat is de juiste beslissing?

A. Doorspelen

B. Strafcorner

C. Vrije push voor de aanvallende partij



11. De bal springt volgens de pijl over de zijbalk. Zie tekening.

Van welke plaats moet de inpush worden genomen?

A. Binnen 1m van de zijbalk

B. De bal moet tegen de zijbalk aan worden gelegd

C. Op de zijbalk




zijbalk

12. Een verdediger stopt de bal in de cirkel met zijn stick.

De bal springt ongeveer 40cm omhoog.

Er staat een aanvaller in de buurt.

Wat is de juiste beslissing?

A. Doorspelen

B. Strafbal

C. Strafcorner



13. Een aanvaller pusht liggend buiten de cirkel de bal naar een medespeler. Deze pusht de bal van binnen de cirkel, zonder gevaar, in het doel.

Wat is de juiste beslissing?

A. Doelpunt

B. Uitpush

C. Vrije push voor de verdedigende partij


Antwoorden



  1. c

  2. c

  3. c

  4. b

  5. a

  6. c

  7. c

  8. a

  9. c

  10. b

  11. a

  12. c

  13. c



Katalog: files -> documenten
files -> Jahon qishloq xo’jaligiga umumiy ta’rif
files -> O‘zbekistonda Oziq-ovqat dasturini amalga oshirishning muhim zaxiralari
files -> O`zbekistonning eng go`zal va betakror makonlaridan biri bu Farg`ona vodiysidir. Iqlim sharoiti, geografik joylashuvi, tabiiy boyliklari kabi qator xislatlariga ko`ra Farg`ona qadimdan e'tibor qozonib kelgan
files -> O‘rta asrlar Sharq allomalari va mutafakkirlarining tarixiy merosi, uning zamonaviy sivilizatsiya rivojidagi roli va ahamiyati
files -> Valyutani tartibga solish to'G'risida o'zbekiston Respublikasi Qonuniga o'zgartishlar va qo'shimchalar kiritish haqida
files -> Vazirlar Mahkamasining 1994 yil 13 apreldagi 206-son qarori bilan tasdiqlangan
files -> Garov to'G'risidagi o'zbekiston respublikasi qonuniga o'zgartishlar va qo'shimchalar kiritish haqida
files -> Ipoteka to'G'risida qonunchilik palatasi tomonidan 2006 yil 28 iyunda qabul qilingan Senat tomonidan 2006 yil 25 avgustda ma'qullangan
documenten -> Veldhockey een team heeft geen elftal bij elkaar kunnen krijgen. Ze willen met 9 spelers beginnen. Is dit toegestaan?

Download 50 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa
davlat universiteti
ta’lim vazirligi
O’zbekiston respublikasi
maxsus ta’lim
zbekiston respublikasi
o’rta maxsus
davlat pedagogika
axborot texnologiyalari
nomidagi toshkent
pedagogika instituti
texnologiyalari universiteti
navoiy nomidagi
samarqand davlat
guruh talabasi
toshkent axborot
nomidagi samarqand
ta’limi vazirligi
haqida tushuncha
toshkent davlat
Darsning maqsadi
xorazmiy nomidagi
Toshkent davlat
vazirligi toshkent
tashkil etish
Alisher navoiy
rivojlantirish vazirligi
Ўзбекистон республикаси
matematika fakulteti
pedagogika universiteti
таълим вазирлиги
sinflar uchun
Nizomiy nomidagi
tibbiyot akademiyasi
maxsus ta'lim
ta'lim vazirligi
o’rta ta’lim
махсус таълим
bilan ishlash
fanlar fakulteti
Referat mavzu
umumiy o’rta
haqida umumiy
Navoiy davlat
Buxoro davlat
fanining predmeti
fizika matematika
universiteti fizika
malakasini oshirish
kommunikatsiyalarini rivojlantirish
jizzax davlat
davlat sharqshunoslik