Guruh o’quvchisi Mirzoyev Salimjon



Download 15.11 Kb.
Sana13.04.2021
Hajmi15.11 Kb.

19.01-guruh o’quvchisi Mirzoyev Salimjon

1.Universiada musobaqalari jahon tarixida birinchi marta qachon tashkil etilgan?



  1. 1920 b. 1923 c.1924

2. O’zbekistonda universiada musobaqalari qaysi tashkilot tomonidan tashkil etiladi?

a. “Fond forum” b. “Talaba” sport uyushmasi c. “Yoshlar ittifoqi”

3. Ilk Universiada o’yinlari qaysi davlatda bo’lib o’tdi?

a. Polsha b. Germaniya c. Fransiya

4. “UNiversiada” nomi qaysi nomlar birikuvidan hosil bo’lgan?

a. “Spartakiada” va “Universitet” b. “Universitet” va “Sport” so’zlaridan c. “Universitet va “Olimpiada” so’zlaridan

5. Universiada musobiqasining nechi xil turi bor?

a. 2 xil: yozgi va qishki b. 1 xil: yozgi c. 3 xil: yozgi, qishki va kuzgi

6. Universiada musobiqalaridagi ishtirokchilar nechi yoshgacha ishtirok etishlari mumkin?

a. 29 b. 28 c. 25

7. “Uch bosqichli sport o’yinlari”ga quyidagilardan qaysi biri kirmaydi?

a. “quvnoq startlar” b. “umid nihollari” c. “barkamol avlod”

8. “Umid nihollari” sport musobaqalarida qaysi yoshdagi yoshlar ishtirok etishlari mumkin?

a. 7-18 b .10-18 c. 10-18

9. Quyidagi musobaqalardan qaysi birida kasb-hunar kollejalari talabalari ishtirok etadilar?

a. “Umid nihollari” b. “Barkamol avlod” c .”Universiada”

10. Uch bosqichli sport o’yinlarida jamolar jami necha sport yo’nalishi bo’yicha bellashadilar?

a. 25 b. 23 c. 28

11. Birinchi universiada o’yinlari mamlakatimizda qaysi shaharda o’tkazilgan edi?

a. Farg’ona b. Namangan c. Toshkent

12. Universiada-2016 qaysi viloyatda o’tkazilgan edi?

a. Farg’ona b. Namangan c. Toshkent

13. Mamlakatimizda dastlabki Universiada o’yinlari qachon o’tkazilgan?

a. 2000 b. 2001 c. 1995

14. Ikkinchi universiada o’yinlari qaysi viloyatda bo’lib o’tdi?

a. Samarqand b. Qashqadaryo c. Buxoro

15. Qaysi viloyatda bo’lib o’tgan universiada o’yinlarida rekord hisoblangan 2500 ta ishtirokchi ishtorok etgan?

a. Toshkent b. Samarqand c. Qashqadaryo

16. Poytaxtimiz Toshkentda birinchi marta universiada o’yinlari qachon bo’lib o’tdi?

a. 2006 b. 2005 c. 2007

17. Nechanchi yildan boshlab universiada o’yinlarida Toshkent shahridan bitta jamoa ishtirok etadigan bo’ldi?

a. 2005 b.2003 c. 2007

18. “Universiada-2000” da qaysi viloyat jamoasi birinchilikni qo’lga kiritgan?

a.Farg’ona b. Namangan c. Toshkent

19. Qasyi universiadada g’oliblarga 3 ta “DAMAS” avtomashinasi sovg’a qilingan?

a. Universiada-2002 b. Universiada-2000 c. Universiada-2007

20. O’z bag’riga 20000 muxlisni sig’dira oladigan “Istiqlol” stadioni universiadaga bag’ishlab qaysi viloyatda qurilgan?

a. Farg’ona b. Toshkent c. Namangan

21. “Umid nihollari” musobaqasining to’rtinchi bosqichi qaysi oyda o’tkaziladi?

a. may b. aprel c. mart

22. Birinchi universiada o’yinlarida nechta jamoa ishtirok etdi?

a. 20 b. 12 c. 15

23. Andijon shahrida nechanchi yili universiada o’yinlari o’tkazildi?

a. 2007 b 2010 c 2005

24. Mutaxasislar tomonidan uch bosqichli sport o’yinlari yana qanday nom bilan ataladi?

a. Olimpiada b. Kichik Olimpiada c. Start

25. Xalqaro universitet sport federatsiyasining ofisi qaysi shaharda joylashgan?

a. Amsterdam b. London c. Bryussel



Javoblar

1- c 6-b 11-b 16-c 21-a

2-b 7-a 12-a 17-c 22-c

3-a 8-a 13-a 18-b 23-b



4-c 9-b 14-c 19-a 24-b

5-a 10-c 15-b 20-a 25-c
Download 15.11 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa
davlat universiteti
ta’lim vazirligi
O’zbekiston respublikasi
maxsus ta’lim
zbekiston respublikasi
axborot texnologiyalari
o’rta maxsus
davlat pedagogika
nomidagi toshkent
guruh talabasi
pedagogika instituti
texnologiyalari universiteti
toshkent axborot
xorazmiy nomidagi
rivojlantirish vazirligi
samarqand davlat
haqida tushuncha
navoiy nomidagi
toshkent davlat
nomidagi samarqand
ta’limi vazirligi
Darsning maqsadi
vazirligi toshkent
Toshkent davlat
tashkil etish
kommunikatsiyalarini rivojlantirish
Ўзбекистон республикаси
Alisher navoiy
matematika fakulteti
bilan ishlash
Nizomiy nomidagi
vazirligi muhammad
pedagogika universiteti
fanining predmeti
таълим вазирлиги
sinflar uchun
o’rta ta’lim
maxsus ta'lim
fanlar fakulteti
ta'lim vazirligi
Toshkent axborot
махсус таълим
tibbiyot akademiyasi
umumiy o’rta
pedagogika fakulteti
haqida umumiy
Referat mavzu
fizika matematika
universiteti fizika
ishlab chiqarish
Navoiy davlat