Dan kichik tub sonlar nechta? A 1 B c 10 d 12



Download 17.86 Kb.
Sana28.09.2021
Hajmi17.86 Kb.

MATEMATIKA

1. 30 dan kichik tub sonlar nechta?

A) 11 B) 9 C) 10 D) 12

2. Qaysi tengliklar qoldiqli bo’lishni ifodalaydi?

1) 47 = 4 · 11 + 3 3) 47 = 9 · 5 + 2

2) 47 = 6 · 6 + 11 4) 47 = 7 · 7 − 2

A) 1; 3 B) 1; 2; 3 C) 1; 4 D) 2; 3

3. Hisoblang.

A) B) C) D)

4. Amalni bajaring. 2011

A) −0, 1 B) 0, 5 C) 0, 6 D) −0, 5

5. −1, 6 ga qarama-qarshi sonni toping.

A) 0, 125 B) 1, 6 C) 0, 8 D) 16

6. Agar bo’lsa, quyidagilardan qaysi biriga teng?

A) 3 − a B) 4 – a C) 5 – a D) 3 −

7. Hisoblang. 13, 5 · 5, 8 − 8, 3 · 4, 2 − 5, 8 · 8, 3 + 4, 2 · 13, 5

A) 42 B) 52 C) 50 D) 48

8. 0, 5(6) + 0,(8) ni hisoblang.

A) 0, 6(4) B) 1, 3(6) C) 1, 4(5) D) 1, 36

9. 0,(5) + 0,(6) + 0,(7) ni hisoblang.

A) 1,(8) B) 1, 3(6) C) 2 D) 1,(18)

10. Sonlarni o’sish tartibida joylashtiring. a = 0, 8(87), b = , c = 1 − 0,(13)

A) a < c < b B) a < b < c C) b < a < c D) c < b < a

11. Sonlarni o’sish tartibida joylashtiring. a = 0,(6) + 0,(7), b = 1,(3), c = 2 −

A) a < c < b B) a < b < c C) b < a < c D) c < b < a

12. Hisoblang.

A) B) C) D)

13. Hisoblang.

A) 2 B) 1 C) 3 D) 2, 5

14. Agar a > b > c bo’lsa, |a − b| + |c − a| − |b − c|ni soddalashtiring.

A) a − 2b B) 2c C) 2a D) 2a − 2b

15. 150! sonining oxirida nechta nol bo’ladi?

A) 30 B) 33 C) 36 D) 37

16. 3!+ 6!+ 9!+· · ·+ 33! yig’indining oxirgi raqamini toping.

A) 0 B) 1 C) 2 D) 6

17. sonining 36 ta natural bo’luvchisi bo’lsa, n nechaga teng.

A) 2 B) 3 C) 5 D)6

18. Soddalashtiring. a(b − c) + b(c − a) − c(b − a)

A) −2ac B) 2ab C) 0 D) 2

19. ko’phadni ikki had ayirmasining kubi shaklida yozing.

A) B) C) D)

20. ifoda natural son bo’ladigan n ning natural qiymatlari nechta?

A)4 B) 7 C) 6 D) 5

21 . Ifoda NATURAL son bo’ladigan n ning barcha natural qiymatlari nechta?

A) 4 B) 5 C) 2 D) 6

22. Hisoblang.

A) B) −2 C) −1 D) 1

23. ni hisoblang.

A) 3 B) 5 C) 25 D) 9

24. Tenglamani yeching. 5, 6 − 7(0, 8x + 1) = 14 − 5, 32x

A) 5, 5 B) 55 C) −55 D) −5, 5

25. x ni toping. 420 : (160 − 1000 : x) = 12

A) 8 B) C) 35 D) 36

26. Proporsiyaning noma’lum hadini toping. 0, 25 : 1, 4 = 0, 75 : x

A) 3, 6 B) 2, 4 C) 4, 2 D) 5, 2

27. Tenglamani yeching.

A) 30; 67 B) −30; −67 C) 15; 134 D) 2; 1005

28. Chala kvadrat tenglamani yeching.

A) 0; 3 B) −2; 6 C) 3 D) ∅

29. Ushbu tenglama ildizlari ayirmasining kvadrati 40 ga teng. p ning qiymatini toping.

A) −8; 8 B) 8 C) −8 D)

30. m ning qanday qiymatlarida tenglamaning ildizlari qarama qarshi sonlar bo’ladi?



A) 5 B) 0 C) −3; 3 D) −5

1.C 11.D 21.A

2.A 12.A 22.C

3.A 13. A 23.C

4.B 14. D 24.D

5.B 15.D 25.A

6.A 16.D 26.C

7.B 17.C 27.A

8. C 18.C 28.A

9. C 19.D 29.A

10.D 20.C 30.A
Download 17.86 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa
davlat universiteti
ta’lim vazirligi
maxsus ta’lim
O’zbekiston respublikasi
zbekiston respublikasi
axborot texnologiyalari
o’rta maxsus
guruh talabasi
nomidagi toshkent
davlat pedagogika
texnologiyalari universiteti
xorazmiy nomidagi
toshkent axborot
pedagogika instituti
haqida tushuncha
rivojlantirish vazirligi
toshkent davlat
Toshkent davlat
vazirligi toshkent
tashkil etish
matematika fakulteti
ta’limi vazirligi
samarqand davlat
kommunikatsiyalarini rivojlantirish
bilan ishlash
pedagogika universiteti
vazirligi muhammad
fanining predmeti
Darsning maqsadi
o’rta ta’lim
navoiy nomidagi
haqida umumiy
Ishdan maqsad
moliya instituti
fizika matematika
nomidagi samarqand
sinflar uchun
fanlar fakulteti
Nizomiy nomidagi
maxsus ta'lim
Ўзбекистон республикаси
ta'lim vazirligi
universiteti fizika
umumiy o’rta
Referat mavzu
respublikasi axborot
таълим вазирлиги
Alisher navoiy
махсус таълим
Toshkent axborot
Buxoro davlat