Certifico : Que la Corporació Municipal en ple en sessió ordinària celebrada el dia 23 de març de 2011



Download 180 Kb.
bet1/4
Sana06.02.2017
Hajmi180 Kb.
#1942
  1   2   3   4
Na Mònica Vernet i Bargalló, Secretària de l'Ajuntament del Masroig, Comarca del Priorat,
C E R T I F I C O : Que la Corporació Municipal en ple en sessió ordinària celebrada el dia 23 de març de 2011, va adoptar entre altres, l’acord que transcrit diu així:
05. APROVACIÓ PROVISIONAL DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL (POUM) DEL MASROIG:

1. ANTECEDENTS

1.1. El Ple de la corporació va acordar, en data 14 de maig de 2008, aprovar inicialment la modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal, així com obrir un període d’informació pública de trenta dies del POUM i de quaranta-cinc dies per l’informe de sostenibilitat ambiental. Els anuncis es van publicar en el Butlletí Oficial de la Província núm. 120, de data 23 de maig de 2008 i en el Diari El Punt de data 22 de maig de 2008, el Diari de Tarragona de data 22 de maig de 2008 i a la web www.masroig.altanet.org/ajtms/masroig/cat/index.html, perquè els interessats puguin presentar al·legacions.

També es va donar audiència als ajuntaments dels municipis amb els quals confronta l’àmbit objecte de modificació:

Ajuntament de Falset. Ajuntament de Marçà, Ajuntament dels Guiamets, Ajuntament de Garcia, Ajuntament del Molar, Ajuntament de Bellmunt del Priorat,

I es van demanar els informes als organismes afectats per raó de les seves competències:

Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, Secretaria d’Estat de Telecomunicacions. Direcció General de Ports, Aeroports i Costes (Transports). Director dels Serveis Territorials d’Educació de Tarragona. Representant territorial de la Secretaria General de l’Esport.

Delegat Territorial del Departament de Salut. Agència Catalana de l’Aigua. Director Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Serveis Territorials del Departament de Cultura. Secció de Comerç dels Serveis Territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Servei Territorial de la Direcció General de Carreteres. Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge. Secció de Turisme dels Serveis Territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Direcció General d’Arquitectura i Paisatge. Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. President de l’Excma. Diputació de Tarragona. Ecologistes en Acció Cal Bofill. Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural DEPANA. Mediterrania – Centre d’Iniciatives Ecològiques. SEO/Birdlife. GEPEC. Geven Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedes. S’ha adaptat el POUM recollint les diferents propostes o modificacions presentades.

Pel que fa al procés d’avaluació ambiental, es van realitzar les consultes a les administracions públiques i al públic interessat assenyalats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge en el document de referència sobre l’informe de sostenibilitat ambiental i es va sotmetre aquest a informació pública, conjuntament amb l’instrument de planejament del qual forma part.

1.2. Pel que fa al tràmit de l’expedient es van realitzar les següents actuacions:

- En data 02/12/2004 el Ple de la Corporació va aprovar el programa de participació ciutadana-POUM es va sotmetre a informació pública, mitjançant la publicació de l’edicte al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona núm. 299 de data 30 de desembre de 2004.

- En data 16/03/2007, a la Sala Teatre del Casal Flor de Maig, es va realitzar la presentació del POUM als veïns de la localitat, i posteriorment a l’Ajuntament davant del Consistori, a càrrec de l’arquitecte redactor el Sr. Jaume Bel i Homedes.

- En data 16/03/2007 el Ple de la Corporació va aprovar l’Avanç del POUM, el qual es va sotmetre a informació pública per un període de 30 dies, mitjançant la publicació de l’edicte al BOPT núm. 71 de data 27/03/2007, perquè els interessats puguin presentar suggeriments, observacions i propostes.

- Presentació al tècnic redactor dels suggeriments presentats.

- Incorporació a l’expedient el document de referència emès pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de data 30/10/2007 i registre d’entrada número 657 de data 15/11/2007, i transmissió de la seva còpia al tècnic redactor.

- En data 14/05/2008, aprovació inicial del POUM.

- Tramesa certificació acord plenari i còpia del POUM en suport informàtic a les entitats i organismes oficials que han d’emetre informe.

- Publicació BOPT núm.120 de data 23/05/2008 l’Edicte aprovació inicial. Publicació al Diari El Punt de data 22/05/2008 i al Diari Reus de data 22/05/2008

- En data 27/06/2008 recepció de la última al·legació presentada.

- En data 07/10/2009 recepció de l’últim informe dels organismes oficials.

1.3. Durant el període d’informació pública de l’aprovació inicial, s’han presentat les al·legacions que tot seguit se relacionen, les quals han estat informades pel tècnic redactor del Pla (els informes consten a l’expedient):

a) Al·legacions a l’aprovació inicial del POUM:



- Al·legació núm. 1, amb registre d’entrada a l’Ajuntament amb el número 366, de data 12/06/2008:

Sr. Jaume Rius Masdeu, amb NIF núm. 39799302 X, veí de El Masroig, carrer Progrès, núm. 32,



  1. Contingut de l’al·legació:

El resum del contingut de l’al·legació, és el següent:

  • Primerament s’ha de considerar que la meva finca és una de les més, per no dir la més, afectada en aquest Pla d’Ordenació Urbanística. Tot i així, mai he estat citat per aquesta alcaldessa ni per cap membre del consistori per parlar del tema, malgrat

que la mateixa alcaldessa va dir-me en diverses ocasions que em convocaria per parlar-ne, com em consta que ha fet amb altres veïns mol menys afectats que jo. Aquesta actuació l’he rebut com un clar menyspreu vers la meva persona. La qual cosa afegida a la preocupació que em provoca el fet de disposar, com s’està fent, de la meva finca ha afectat i afecta la meva salut.

  • Que en el nou plànol del POUM inicialment aprovat apareix un nou camí de 3 m. d’amplada, projectat pel darrere de les cases que donen al Carrer Progrès, que creua la finca d’Est a Oest, amb sortides per l’Est al Camí dels Guiamets i, pel Nord, al Carrer Progrès. Creu que aquest camí ha de suprimir-se per diferents motius que considera són de justícia:

    • És un camí que a mi no em beneficia en absolut, ans al contrari, i, en canvi, si sembal interessar a tots els veïns que entren a les seves cases pel carrer Progrès, però tot i així, els terrenys que agafa només em pertanyen a mi i a cap dels veïns interessats que l’han demanat.

    • Alhora, el camí no aportaria res a les futures finques de l’àmbit del POUM ja que si algun dia la zona que fins a avui és única i exclusivament de la meva propietat es parcel.la per a la construcció de xalets, com es preveu en el Pla, les cases que s’hi puguin construir ja tindran sortida pel carrer de 8 metres d’amplada projectat que ha de creuar la finca enterament d’Est a Oest, ocupant uns terrenys que majoritàriament solament em pertanyen a mi.

    • A més seria un camí de molt difícil execució a causa de la topografia del terreny, dels grans desnivells existents en el mateix, només cal mirar el mapa topogràfic per comprovar-ho.

    • Que no sé perquè s’ha projectat un camí quan en aquest carrer de totes les cases afectades només 2 estan habitades durant tot l’any, les altres en molt poques ocasions i durant molt pocs dies a l’any apareixen els seus propietaris pel municipi.

    • Aquest camí, en la seva sortida per al Nord fins al Carrer Progrés afecta l’entrada de la meva casa que fins a avui és zona per la qual pago contribució urbana i, recentment, l’he cimentat i li he posat una barana per facilitar la meva marxa (tinc 87 anys i camino amb moltes dificultats) i de la seva filla Núria que pateix greus problemes de mobilitat. Per a la realització d’aquestes obres he obtingut el pertinent permís d’obres i no és just que ara, després de les elevades despeses que ens ha suposat, la part nord d’aquest camí passi a ser d’ús públic, concretament com “Pas en Pb” segons figura en el plànol del POUM recentment aprovat.

    • Considero d’una falta de delicadesa total i absoluta que l’ajuntament mai, MAI, m’hagi consultat com pensava distribuir aquest espai i, en canvi, ha fet cas a la sol·licitud dels veïns del carrer sense que cap d’ells cedeixi ni un pam de la seva propietat. Com és possible que uns veïns puguin disposar d’uns terrenys d’altri sense que cap d’ells, per la seva part, posi ni un pam de terreny ni faci cap tipus d’aportació econòmica i que l’ajuntament els recolzi? Faria el mateix aquest ajuntament si els terrenys en qüestió pertanyessin a algun dels seus membres? De fet hi ha hagut modificacions (terrenys afectats han deixat de ser-ho: construccions que no es toquen malgrat que queden enmig d’un camí...) en el POUM des de la publicació de l’avanç fins a la seva aprovació inicial en casos que podien “perjudicar” els interessos d’algun membre del consistori, malgrat pertànyer aquest a l’oposició, a què obeeixen aquests canvis? No es considera que aquestes actuacions són greuges comparatius per a altres persones?

    • Finalment si, malgrat aquestes al·legacions, aquest camí quedés, prego que quedi fora de l’àmbit del PMU, de manera que el cost i la cessió dels terrenys corrin a càrrec única i exclusivament de les persones que l’han demanat, la qual cosa significa: compra dels terrenys a preu de mercat, pagament de la seva construcció i dels serveis si n’ha de tenir (llum, clavegueram, aigua, etc) i que mai, mai, en cap cas, tingui sortida per la seva part nord, per l’anomenada “porta de ferro”.

  • Quant el carrer de 8 metres, al·lego que, com vaig suggerir en el seu dia per escrit i que mai m’han contestat ni tan sols comentat, s’ha de tenir en compte el gran desnivell de terreny existent, un desnivell que, com figura explícitament en el plànol, supera amb escreix el 10%, la qual cosa vol dir:

    • Que mai serà un carrer per poder-hi passejar o transitar còmodament com a vianants.

    • Que impossibilita el pas de persones amb cadira de rodes o amb problemes de mobilitat, com és el cas de la meva filla Núria Rius Vernet o el meu i el de moltes altres persones del municipi, ja que, com apareix escrit a la pàg. 15 de la Memòria del POUM, corresponent a la seva aprovació inicial, el 2001, més de la tercera part del municipi, concretament el 34,4% té 65 i més anys d’edat.

    • Que si es decideix continuar endavant amb la planificació d’aquest carrer que, per les seves característiques de grans desnivells injustificable en una planificació urbanística que hauria de considerar les persones com a l’eix únic de la seva actuació, serà només una via per a cotxes, s’incomplirà la llei actual sobre barreres arquitectòniques des del mateix ajuntament, cosa que no acceptaria cap entitat pública ni cap associació de minusvàlids.

En conseqüència, i d’acord amb el que vaig suggerir en el seu dia, sol·licito que aquest carrer sigui un carrer preferentment peatonal, és a dir, s’hauria de dissenyar en dos trams d’un desnivell < 6% que s’ajuntarien al mig, al lloc on el desnivell és molt considerable i avui hi ha un marge, mitjançant unes escales per aquelles persones sense problemes de mobilitat. Un tram aniria des del camí dels Guiaments fins a on existeix el major desnivell natural del terreny de la meva finca i donaria pas per als cotxes que anessin a les cases que en el seu dia es puguin construir a ambdós costats del mateix. I l’altre tram, a l’est de les escales, es comunicaria amb el carrer de l’11 de setembre. D’aquesta manera les possibles futures cases quedarien comunicades amb la resta del municipi tant per als cotxes com per a tot tipus de vianants, amb problemes o no de mobilitat, sense que ningú hagués de patir discriminació de cap tipus. A més, així, el futur carrer, podria ser també de menys metres d’amplada, cosa que ja es va suggerir en el seu dia.

És a dir, que aquest carrer sigui d’àmbit intern per a les futures possibles cases i no de connexió general; que serveixi simplement per a l’accés a les possibles futures cases.



Aquesta al·legació és raonable tot considerant que el “circuit” per a cotxes o de circumval·lació que sembla necessari segons es dedueix del POUM en la seu planificació inicialment aprovada, podria substituir-se per l’actual carrer Progrés ja existent, que compta, en bona part del seu traçat amb un desnivell considerable (apte per al trànsit de vehicles) i amb absència de voreres, sent, doncs, un carrer més apte per al trànsit de vehicles que per al de vianants.

  • Que el terreny que impliqui aquest carrer de 8 metres citat anteriorment, l’Ajuntament l’expropiï, pagant als propietaris l’import que correspongui segons el preu de mercat. S’ha de pensar que per a mi, el terreny d’aquest carrer supera amb escreix els 1.000 metres quadrats de superfície.

  • Que, com es va suggerir en el seu dia, es fixin clarament les aportacions de tots els propietaris a les obres d’urbanització i que hi participin totes les finques que donen en aquest futur carrer.

  • Que quedi clarament especificada la possibilitat de dur a terme la urbanització al menys en dues fases, de manera que es pugui vendre un terreny o construir algunes cases, sense que els nous propietaris s’hagin de carregar amb totes les despeses d’urbanització del carrer sencer. D’aquesta manera s’evitaria l’especulació que comporta l’actuació de promotors àvids de beneficis a què ens ha acostumat l’experiència viscuda fins a avui. Uns promotors que només han cercat el benefici propi, sense considerar en cap moment ni l ’impacte ambiental de les seves actuacions, ni la sostenibilitat econòmica de l’entorn, ni les persones que n’han de fer ús i que ha estat una de les causes de la forta crisi per la actualment transcorre el país.

  • Finalment, al.lego que la finca que pertany al matrimoni format per Carmina Cubells i Felip Grau de 544 m2. de superfície, situat a la part nord-est de la zona qualificada com a PMU, segons l’aprovació inicial d’aquest POUM, es tregui de l’àmbit d’aquest PMU, atès que ja té accés pel carrer dels Guiamets, un carrer que compta amb tots els serveis necessaris. Aquesta finca hauria de passar a formar part del sol urbà consolidat, de la mateixa manera que en formen part les altres finques situades als sud d’aquesta i que totes elles tenen l’entrada per aquest carrer dels Guiamets, és a dir, presenten totes elles, també la de la Carmina Cubells / Felip Grau, les mateixes característiques.

  • Que la meva finca és una de les més, per no dir la més, afectada en aquest Pla d’Ordenació Urbanística, en el nou plànol del POUM inicialment aprovat apareix un nou camí de 3 m. d’amplada, projectat pel darrere de les cases que donen al Carrer Progrés, que creua la finca d’Est a Oest, amb sortides per l’Est al Camí dels Guiamets i, pel Nord, al Carrer Progrés. Creu que aquest camí ha de suprimir-se.

  • Quant el carrer de 8 metres, al·lego que, com vaig suggerir en el seu dia per escrit, s’ha de tenir en compte el gran desnivell de terreny existent, un desnivell que, com figura explícitament en el plànol, supera amb escreix el 10%.

És a dir, que aquest carrer sigui d’àmbit intern per a les futures possibles cases i no de connexió general; que serveixi simplement per a l’accés a les possibles futures cases.

Aquesta al·legació és raonable tot considerant que el “circuit” per a cotxes o de circumval·lació que sembla necessari segons es dedueix del POUM en la seu planificació inicialment aprovada, podria substituir-se per l’actual carrer Progrès ja existent, que compta, en bona part del seu traçat amb un desnivell considerable (apte per al trànsit de vehicles) i amb absència de voreres, sent, doncs, un carrer més apte per al trànsit de vehicles que per al de vianants.



  • Que el terreny que impliqui aquest carrer de 8 metres citat anteriorment, l’Ajuntament l’expropiï, pagant als propietaris l’import que correspongui segons el preu de mercat. S’ha de pensar que per a mi, el terreny d’aquest carrer supera amb escreix els 1.000 metres quadrats de superfície.

  • Que, com es va suggerir en el seu dia, es fixin clarament les aportacions de tots els propietaris a les obres d’urbanització i que hi participin totes les finques que donen en aquest futur carrer.

  • Que quedi clarament especificada la possibilitat de dur a terme la urbanització al menys en dues fases, de manera que es pugui vendre un terreny o construir algunes cases, sense que els nous propietaris s’hagin de carregar amb totes les despeses

d’urbanització del carrer sencer. D’aquesta manera s’evitaria l’especulació que comporta l’actuació de promotors àvids de beneficis a què ens ha acostumat l’experiència viscuda fins a avui. Uns promotors que només han cercat el benefici propi, sense considerar en cap moment ni l’impacte ambiental de les seves actuacions, ni la sostenibilitat econòmica de l’entorn, ni les persones que n’han de fer ús i que ha estat una de les causes de la forta crisi per la actualment transcorre el país.

  • Finalment, al·lego que la finca que pertany al matrimoni format per Carmina Cubells i Felip Grau de 544 m2. de superfície, situat a la part nord-est de la zona qualificada com a PMU, segons l’aprovació inicial d’aquest POUM, es tregui de l’àmbit d’aquest PMU, atès que ja té accés pel carrer dels Guiamets, un carrer que compta amb tots els serveis necessaris. Aquesta finca hauria de passar a formar part del sol urbà consolidat, de la mateixa manera que en formen part les altres finques situades als sud d’aquesta i que totes elles tenen l’entrada per aquest carrer dels Guiamets, és a dir, presenten totes elles, també la de la Carmina Cubells / Felip Grau, les mateixes característiques.

B. Informe Tècnic i relatiu a l’al·legació presentada més antecedents:

La Clau CJ “Ciutat Jardí” va ser creada en el POUM que s’ha sotmès a aprovació inicial com en les propostes prèvies de planejament anteriors a l’aprovació inicial, per dotar d’un marc legal urbanístic a aquelles edificacions que durant el temps s’havien construït al llarg del Camí del Guiamets, algunes amb llicència d’edificació però altres de forma il·legal.

Donat que el camí dels Guiamets gaudeix dels serveis bàsics d’urbanització, i que falta poc per completar-los era oportú consolidar una zona d’edificacions aïllades a banda i banda del carrer per permetre l’acabament de les obres d’urbanització pel que fa a la construcció de voreres o la millora de l’enllumenat públic, i creant un carrer urbà consolidat amb edificacions d’ús residencial unifamiliar aïllades, d’acord amb l’ordenació predominant i preexistent.

Més tard, en el procés de redacció del POUM, es va contemplar la possibilitat de creació d’un vial de circumval·lació per millorar la mobilitat al voltant del casc urbà amb la planificació d’un vial que s’iniciava amb la intersecció de la Carretera T-734 i passant per darrera el CEIP, connectava amb un vial de nova creació fins la intersecció amb el carrer 1 de Maig, completant així una circumval·lació que sens dubte millorava la mobilitat al voltant del nucli antic.

Aquesta actuació donava resposta a un procés urbanitzador ja iniciat en temps anteriors amb la construcció d’habitatges aïllats, i creava el sòl urbà per aquest ús segons demanda de l’Ajuntament en el plantejament inicial del Pla.

A petició dels propietaris que queden situats per sota l’escola, que quedaven afectats per aquest nou vial proposat, i oposant-se a la conversió dels seus terrenys rústics en sòl urbanitzable, que permetés transformar els sòls i garantir l’obertura del vial de circumval·lació, segons varen manifestar en el seu moment, l’opció de la circumval·lació va quedar desestimada, i es va optar en una revisió posterior als suggeriments a suprimir el tram de circumval·lació comprès entre la intersecció amb la carretera esmentada T-734 i la intersecció amb el Carrer Onze de Setembre, deixant-los en sòl no urbanitzable, que és el règim del sòl vigent.

El segon tram de circumval·lació, des de l’intersecció C/ Onze de Setembre fins la intersecció 1 de Maig, creua de forma perpendicular el camí dels Guiamets dividint la finca propietat del Sr Jaume Rius Masdeu en dues parts, al nord i al sud, del carrer de nova creació. Es tracta d’una finca molt gran a comparació de les veïnes on existeix un habitatge en bones condicions d’habitabilitat. S’accedeix al mateix per una porta metàl·lica situada al

carrer del Progrés i per un camí privat pavimentat s’arriba a l’habitatge esmentat.

La primera proposta d’avanç de planejament contemplava la requalificació de gran part de la finca propietat del Sr Rius, de sòl no urbanitzable a sòl urbà no consolidat per poder desenvolupar el segon tram del vial de circumval·lació i dotant-los d’un aprofitament urbanístic per la construcció de sis edificacions unifamiliars aïllades, completant així el vial de circumval·lació, augmentant l’oferta d’habitatges unifamiliars, colindant amb els veïns i ordenant la part posterior de les edificacions del Carrer del Progrés.

Aquesta area interior entre els carrers 11 de Setembre i camí dels Guiaments reservada per aquest nou creixement té una superfície aproximada de uns 6.000 metres quadrats amb un sòl habitatge unifamiliar, a comparació de les propietats veïnes colindants que tenen una superfície variable entre 600 i 1000 metres quadrats per un sòl habitatge, ja construït. És una zona o àrea gens consolidada amb molt d’espai lliure d’edificacions d’un caràcter pròpiament rústec, excepte les esmentades que donen front als vials amb serveis urbanístics.

Amb la revisió del l’avanç de POUM, donada la disconformitat manifestada pels propietaris referent a l’ordenació proposada, es va delimitar una zona qualificada de Pla de Millora Urbana, en sòl urbà, que va ser aprovada inicialment, per que els propietaris atenent als drets i deures que la llei d’Urbanisme DL1/2005, atorga als propietaris inclosos en sòl urbà poguessin fer una proposta urbanística compatible amb la funció social i d’interès públic inherent al fet urbanístic, i que sigui més adequada a les seves necessitats.

C. Proposta:

Atès que la principal justificació d’aquesta intervenció és la de crear un carrer perimetral al nucli antic que millori la circulació rodada.

Atès que aquesta circumval·lació pot ésser suplida o substituïda pel carrer del Progrés, donat el poc trànsit rodat que existeix en la població.

Atès que la clau CJ Ciutat Jardí ha estat creada per acabar de consolidar la urbanització del Carrer dels Guiamets amb nombroses edificacions construïdes, que han d’acabar d’executar les obres d’urbanització del carrer en el que hi donen front de parcel·la.

Atès que la topografia del carrer transversal és actualment inadequada per tenir pendents al voltant del 10%, tot i que podria ajustar-se al 8% amb la modificació de les rasants dels carrers adjacents, però això representaria la inclusió de més propietaris en un polígon d’actuació més ampli i més costós d’executar.

Atès que no és objecte d’aquest document la planificació de gran nombre d’habitatges unifamiliars ja que aquest model de planificació resulta excessivament car per als propietaris afectats que no poden materialitzar la urbanització per convertir els terrenys en solars.

Atès que amb la nova clau CJ representada en el POUM ja existeix suficient sòl per ús residencial unifamiliar i la requalificació d’aquesta zona no representa un bé comú per tota la població, des del punt de vita de la mobilitat o per la inclusió d’algun equipament públic o una zona verda en aquesta àrea.

D’acord amb l’informe emès pel departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya en el que s’argumenta que el creixement previst en el Masroig sobrepassa el creixement moderat previst el Pla Director del Camp de Tarragona corresponent a la zona del Priorat.

Atès que la proposta d’ordenació proposada en l’al·legació no resulta satisfactòria des del punt de vista del compliment de les obligacions dels propietaris en sòl urbà de cessió obligatòria i gratuïta dels terrenys destinats a vials, zones verdes o equipaments, i de l’obligació de costejar les obres d’urbanització.

Atès la reiterada oposició dels propietaris a l’ordenació proposada, al·legant l’elevat cost que representa aquesta intervenció.

Es resol la no incorporació d’aquesta àrea al procés urbanitzador deixant-la classificada segons el planejament actual vigent com a sòl no urbanitzable, i no intervenir en aquesta zona deixant invariable el règim urbanístic del sòl, respectant el caràcter rural que es desprèn de l’escassa pressió urbanística en la utilització del sòl, preservant el seu caràcter lliure d’edificacions i deixant l’habitatge existent en règim comú sobre les edificacions en sòl no urbanitzable, entenent que aquesta figura és la menys gravosa pels interessos dels particulars donat que no comporta obligacions de cessió de sòl públic ni de despeses en concepte d’urbanització.


Download 180 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:
  1   2   3   4




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2024
ma'muriyatiga murojaat qiling

kiriting | ro'yxatdan o'tish
    Bosh sahifa
юртда тантана
Боғда битган
Бугун юртда
Эшитганлар жилманглар
Эшитмадим деманглар
битган бодомлар
Yangiariq tumani
qitish marakazi
Raqamli texnologiyalar
ilishida muhokamadan
tasdiqqa tavsiya
tavsiya etilgan
iqtisodiyot kafedrasi
steiermarkischen landesregierung
asarlaringizni yuboring
o'zingizning asarlaringizni
Iltimos faqat
faqat o'zingizning
steierm rkischen
landesregierung fachabteilung
rkischen landesregierung
hamshira loyihasi
loyihasi mavsum
faolyatining oqibatlari
asosiy adabiyotlar
fakulteti ahborot
ahborot havfsizligi
havfsizligi kafedrasi
fanidan bo’yicha
fakulteti iqtisodiyot
boshqaruv fakulteti
chiqarishda boshqaruv
ishlab chiqarishda
iqtisodiyot fakultet
multiservis tarmoqlari
fanidan asosiy
Uzbek fanidan
mavzulari potok
asosidagi multiservis
'aliyyil a'ziym
billahil 'aliyyil
illaa billahil
quvvata illaa
falah' deganida
Kompyuter savodxonligi
bo’yicha mustaqil
'alal falah'
Hayya 'alal
'alas soloh
Hayya 'alas
mavsum boyicha


yuklab olish