6-sinf uchun nazorat ishi



Download 397 Kb.
bet5/35
Sana15.07.2021
Hajmi397 Kb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   35
6-Nazorat ishi.
Mavzu: Geography and population.

Nazorat shakli: Test.

1. Answer questions:

How many regions are in the Uzbekistan?

a). 12 b).14 c). 16 d). 50

2. Where’s the Aral Sea?

a). It’s in the west of Uzbekistan? b). In the north of 6t. Br.

c). It’s in the south of Uzbekistan? d). It’s in the west of Uzbekistan.

3. The population of Uzbekistan is approximately …

a). 27 million b). 17 million c). 20 million d). 29 million

4. There are three countries in Great Britain: They are …

a). Scotland, Tashkent, Chirchik c). England, United Kingdom, America

b). England, Scotland and Wales. d). Thames, UK, London

5. Translate the sentences

Canberra is the capital of Australia.

a) Canberra Australiyaning poytaxti

b) Canberra poytaxt shahar.

c) Australiya Canberraning poytaxti

d) Australiya katta shahar

6. The Zarafshan is Longer than the Thames.

a). Zarafshan Temzani yonida

b). Temza Zarafshondan uzunroq

c). Zarafshon Temzadan uzunroq

d). Zarafshon katta daryo

7. Complete the sentences:

Bukhara is in … Uzbekistan

a). north b). south c). west d). east

8. A famous sea in Uzbekistan is …

a). Aral sea b). White sea c). Chirchik sea d). Red sea

9. Choose the words.

English is the … of Australia

a). word b). speak c). tongue d). language

10. There are … in Australia.

a). frogs b). crocodiles c). hens d). fishes


Download 397 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   35




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa
davlat universiteti
ta’lim vazirligi
maxsus ta’lim
O’zbekiston respublikasi
axborot texnologiyalari
zbekiston respublikasi
o’rta maxsus
nomidagi toshkent
guruh talabasi
davlat pedagogika
texnologiyalari universiteti
xorazmiy nomidagi
toshkent axborot
pedagogika instituti
rivojlantirish vazirligi
haqida tushuncha
toshkent davlat
Toshkent davlat
vazirligi toshkent
samarqand davlat
tashkil etish
kommunikatsiyalarini rivojlantirish
ta’limi vazirligi
matematika fakulteti
navoiy nomidagi
vazirligi muhammad
bilan ishlash
fanining predmeti
nomidagi samarqand
Darsning maqsadi
maxsus ta'lim
pedagogika universiteti
ta'lim vazirligi
Toshkent axborot
o’rta ta’lim
Ўзбекистон республикаси
sinflar uchun
haqida umumiy
fanlar fakulteti
fizika matematika
Alisher navoiy
Ishdan maqsad
universiteti fizika
Nizomiy nomidagi
moliya instituti
таълим вазирлиги
nazorat savollari
umumiy o’rta
respublikasi axborot
Referat mavzu
махсус таълим