Time and date quiz



Download 126 Kb.
Sana08.05.2017
Hajmi126 Kb.

Time and date quiz



L1


Level A

1. What is the time on this clock?





  1. Twenty past ten.

  2. Twenty past eleven.

  3. Quarter past eleven.

  4. Twenty five minutes past eleven

2. Change 16.25 into 12 hour time.

  1. 6:25p.m

  2. 4:25a.m

  3. 16:25a.m

  4. 4:25p.m

3. How many hours are there in 2 days?

  1. 48 hours

  2. 36 hours

  3. 40 hours

  4. 24 hours

4. What is the correct short form for 24th August 2012?

  1. 24/07/12

  2. 24/08/12

  3. 24/08/12

  4. 24/09/2012

5. What is 12/05/2012?

  1. 12th May 2012

  2. 5th December 2012

  3. 12th June 2012

  4. 12th April 2001

6. Today is 17/02/12. What will the date be in one week?

  1. 20/02/12

  2. 25/02/12

  3. 23/02/12

  4. 24/02/12

7. What is the time on this digital clock?



  1. Fifty past nine in the evening.

  2. Ten to eight in the evening.

  3. Ten to eight in the morning

  4. Ten to seven in the evening.

8. How many years in a decade?

  1. 100 years

  2. 50 years

  3. 20 years

  4. 10 years

9. Change 4:21p.m. into 24 hour time.

  1. 14:21

  2. 15:21

  3. 17:21

  4. 16:21

10. What is the time on this clock?





  1. Twenty five to eight.

  2. Twenty seven minutes to seven.

  3. Twenty seven minutes to eight.

  4. Half past seven.

Level B

1. How many days in a fortnight?



  1. 7 days

  2. 14 days

  3. 21 days

  4. 28 days

2. What is the time on this clock?



  1. Twenty minutes to eleven.

  2. Twenty past ten.

  3. Forty minutes to eleven.

  4. Twenty minutes to ten.

3. How many hours are there in one week?

  1. 120

  2. 140

  3. 164

  4. 168

4. Which of these times is the same as 23.51?

  1. Ten to twelve.

  2. Nine minutes to eleven.

  3. Ten minutes to eleven.

  4. Nine minutes to midnight

5. How many months in half a century?

  1. 600 months

  2. 1200 months

  3. 6000 months

  4. 550 months

6. Which of these is not true?

  1. December is the 12th month.

  2. June is the 6th month.

  3. April is the 4th month.

  4. October is the 9th month.

7. Which of these is not a short form of the date 29th September 2012?

  1. 29/09/12

  2. 29/08/12

  3. 29 Sept 2012

  4. 29-Sept-12

8. What is the time on this digital clock?



  1. Almost twenty past midday.

  2. Quarter past midnight.

  3. Nearly twenty past midnight.

  4. Eighteen minutes to twelve.

9. Which of these would you use to measure how long it takes to fly to Canada?

  1. seconds

  2. minutes

  3. hours

  4. days

10. Which of these is in the correct order for the seasons?

  1. Winter, Spring, Autumn, Summer.

  2. Autumn, Winter, Summer, Spring.

  3. Summer, Autumn, Winter, Spring.

  4. Spring, Autumn, Summer, Winter.

Level C

1. What is the time on this analogue clock?





  1. Forty six minutes to eleven.

  2. Quarter to twelve.

  3. Fourteen minutes to twelve.

  4. Sixteen minutes to twelve.

2. What is 5.41p.m. written in 24 hour time format?

  1. 15.41

  2. 17.41

  3. 5.41a.m.

  4. 5.41

3. Which of these is not true?

  1. 21st October 1987 is the same as 21/09/87

  2. 5th May 1905 is the same as 05/05/05

  3. 18th August 2003 is the same as 18/08/03

  4. 25th December 1961 is the same as 25/12/61

4. What equipment would you use to measure accurately how long it takes you to run a race?

  1. Egg timer

  2. Stopwatch

  3. Clock

  4. Watch

5. Which of these times is almost quarter to ten in the evening?

  1. 10.44a.m

  2. 9.44a.m.

  3. 10.44p.m.

  4. 9.44p.m.

6. Which of these times is the same as that shown on this digital clock?



  1. Just after 1 o'clock in the afternoon.

  2. Fifty six minutes past three in the afternoon.

  3. Almost two o'clock in the afternoon.

  4. Nearly four o'clock in the afternoon.

7. What is the time on this digital clock?



  1. 7.51a.m.

  2. 7.51p.m.

  3. 8.51p.m.

  4. 9.51p.m.

8. What is the 'second hand' on a clock?

  1. The hand that records seconds passed.

  2. The 'big hand'.

  3. The 'little hand'.

  4. The hand that points to the minutes.

9. How many seconds in two and a half minutes?

  1. 120 seconds

  2. 150 seconds

  3. 180 seconds

  4. 250 seconds

10. It is twenty three minutes to nine in the evening. Which of these 24 hour times shows this?

  1. 21.23

  2. 8.37

  3. 20.37

  4. 21.37

Answers


Level A

1. What time is it on this clock?



The correct answer is: B. Twenty past eleven.

You need to count the minutes from 12 clockwise to where the big hand is pointing. There are 20 minutes.

2. Change 16.25 into 12 hour time.

The correct answer is: D. 4:25p.m.

You need to take 12 from the figure in front of the point

16 - 12 = 4

3. How many hours are there in 2 days?

The correct answer is: A. 48 hours

There are 24 hours in one day, so you double it for 2 days.

24 × 2 = 48

4. What is the correct short form for 24th August 2012?

The correct answer is: C. 24/08/2012

August is the 8th month.

5. What is 12/05/2012?

The correct answer is: A. 12th May 2012

The 5th month is May.

6. Today is 17/02/12. What will the date be in one week?

The correct answer is: D. 24/02/12. You need to add 7 to the first number.

17 + 7 = 24

7. What is the time on this digital clock?

The correct answer is: B. Ten to eight in the evening.

You take 12 away from the number before the point.

19 - 12 = 7

It is 50 mins past 7 in the evening, which is the same as 10 minutes to 8 as there are 60 mins in an hour.

8. How many years in a decade?

The correct answer is: D. 10 years

'dec' stands for ten.

9. Change 4:21p.m. into 24 hour time.

The correct answer is: D. 16:21

You add 12 to the figure in front of the point

4 + 12 = 16

10. What is the time on this clock?

The correct answer is: C. Twenty seven minutes to eight.

You're getting the hang of telling the time! If you count the minutes from 12 to where the big hand is pointing there are 27 minutes to go until 8 o'clock.

Level B


1. The correct answer is: B. 14 days

A fortnight is two weeks; there are 7 days in a week.

7 × 2 = 14

2. What is the time on this clock?



The correct answer is: A. Twenty minutes to eleven.

You need to count the minutes from 12 anticlockwise to where the big hand is pointing.There are 20 minutes to go until 11 o'clock.

3. The correct answer is: D. 168

There are 24 hours in a day and 7 days in a week.

24 × 7 = 168

4. The correct answer is: D. Nine minutes to midnight.

There are 60 minutes in one hour.

60 - 51 = 9

There are 9 minutes to go until 24:00 (midnight).

5. The correct answer is: A. 600 months

A century is 100 years so half a century is 50 years. There are 12 months in a year so you need to multiply

50 × 12 = 600

6. The correct answer is: D. October is the 9th month.

October is the 10th month not the 9th.

7. The correct answer is: B. 29/08/12

September is the 9th month not the 8th.

The middle digits of this short form date are not correct.

8. The correct answer is: C. Nearly twenty past midnight.

The hours are 00 which shows us it is between midnight and midday.

18 minutes ago it was midnight.

9. Which of these would you use to measure how long it takes to fly to Canada?

The correct answer is: C. hours

It's a long way to Canada. The flight takes about nine hours.

10. The correct answer is: C. Summer, Autumn, Winter, Spring.

Those follow each other in the right order.

Level C


  1. What is the time on this analogue clock?

The correct answer is: C. Fourteen minutes to twelve.

If you count back from 12 to where the big hand is pointing there are 14 minutes to go until 12 o'clock.

2. What written in 24 hour time format?

The correct answer is: B. 17.41

The time given is p.m. so you add 12 to the number in front of the point.

5 + 12 = 17

3. Which of these is not true?

The correct answer is: A. 21st October 1987 is the same as 21/09/87

21st October 1987 should be written as 21/10/87. October is the 10th month not the 9th.

4. What equipment would you use to measure accurately how long it takes you to run a race? The correct answer is: B. Stopwatch

A stopwatch would be the most accurate measuring device.

5. Which of these times is almost quarter to ten in the evening? The correct answer is: D. 9:44p.m.

This time shows 16 minutes to 10p.m. That means it is almost quarter to ten in the evening.

6. Which of these times is the same as that shown on this digital clock?

The correct answer is: C. Almost two o'clock in the afternoon.

You take 12 away from the number in front of the point

13 - 12 = 1

So the time is 1:56p.m. In 4 minutes it will be 2 o'clock.

7. What is the time on this digital clock?



The correct answer is: B. 7:51p.m.

You take 12 away from the number in front of the point.

19 - 12 = 7

Numbers over 12 show p.m.

8. What is the 'second hand' on a clock?

The correct answer is: A. The hand that records seconds passed.

The second hand shows how many seconds have passed.

9. How many seconds in two and a half minutes?

The correct answer is: B. 150 seconds

There are 60 seconds in 1 minute and 30 in half a minute. So the total in two and a half minutes is

60 + 60 + 30 = 150

(or you can do 2.5 × 60 = 150)

10. It is twenty three minutes to nine in the evening. Which of these 24 hour times shows this?

The correct answer is: C. 20:37

If it's 23 mins to 9 then it's 8:37p.m. because

60 - 23 = 37

To convert a p.m. time to 24 hour time add on 12



8 + 12 = 20


© BBC 2011



Do'stlaringiz bilan baham:


Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2019
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa