Ordre sss/38/2004, de 20 de febrer, per la qual s'estableix una prova pilot per a la implantació d'un sistema de compra de serveis de base poblacional



Download 39,5 Kb.
Sana23.06.2017
Hajmi39,5 Kb.
#12643
ORDRE SSS/38/2004, de 20 de febrer, per la qual s'estableix una prova pilot per a la implantació d'un sistema de compra de serveis de base poblacional.

L'Ordre SSS/172/2002, de 17 de maig (DOGC núm. 3645, de 29.5.2002), amb l'objecte d'establir una actuació coordinada de totes les entitats proveïdores per assolir una prestació integral dels serveis que demani la població en determinats àmbits geogràfics, va establir una prova pilot per a la implantació d'un sistema de compra de serveis de base poblacional.

L'Ordre esmentada estableix que la vigència de la prova pilot finalitzi el 31 de desembre de 2003; tanmateix, els convenis de coordinació mitjançant els quals es formalitza la participació de les diferents entitats proveïdores no es van subscriure fins al 27 de desembre de 2002, per la qual cosa s'ha palesat la necessitat de modificar la vigència de la prova pilot, per tal que tingui una durada suficient que permeti l'avaluació del sistema de compra de serveis de base poblacional.

D'altra banda, per raons de seguretat jurídica, d'acord amb els criteris de tècnica normativa, s'ha considerat convenient no modificar l'Ordre SSS/172/2002, de 17 de maig, sinó substituir-la per una nova ordre, encara que el seu contingut sigui substancialment idèntic.

Per tot això, d'acord amb les competències que tinc conferides,

Ordeno:


Article 1

S'estableix una prova pilot per a la implantació en determinats àmbits geogràfics d'un sistema de compra de serveis de base poblacional.

L'objecte d'aquesta prova pilot és establir una actuació coordinada de totes les entitats proveïdores per assolir una prestació integral dels serveis que demani la població en cadascun dels àmbits geogràfics que es delimitin. A aquest efecte, s'han de coordinar, com a mínim, els serveis d'atenció primària de salut i els serveis d'atenció hospitalària.

Article 2

Àmbit geogràfic

La prova pilot que estableix l'article 1 serà d'aplicació en els àmbits geogràfics següents:

Osona, que comprèn els municipis següents: Alpens, Balenyà, el Brull, Calldetenes, Centelles, Collsuspina, Folgueroles, Gurb, Lluçà, Malla, Manlleu, les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Muntanyola, Montesquiu, Olost, Orís, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d'Albars, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora, Sant Sadurní d'Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Besora, Santa Maria de Corcó, Santa Maria de Merlès, Sant Vicenç de Torelló, Seva, Sobremunt, Sora, Tavèrnoles, Taradell, Tavertet, Tona, Torelló, Vic, Vilanova de Sau, Rupit i Pruit, Espinelves, Vidrà i Viladrau.

Altebrat, que comprèn els municipis següents: Arnes, Ascó, Batea, Bellmunt del Priorat, Benissanet, la Bisbal de Falset, Bot, Cabacés, Capçanes, Caseres, Corbera d'Ebre, Falset, la Fatarella, la Figuera, Flix, Gandesa, Garcia, Ginestar, Gratallops, els Guiamets, Horta de Sant Joan, el Lloar, Marçà, Margalef, el Masroig, Miravet, el Molar, Móra d'Ebre, Móra la Nova, la Palma d'Ebre, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca, Porrera, Pradell de la Teixeta, Prat de Comte, Rasquera, Riba-roja d'Ebre, Tivissa, la Torre de Fontaubella, la Torre de l'Espanyol, Torroja del Priorat, Vilalba dels Arcs, la Vilella Alta, la Vilella Baixa i Vinebre.

Alt Maresme-Selva Marítima, que comprèn els municipis següents: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Blanes, Calella, Canet de Mar, Fogars de la Selva, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tordera i Tossa de Mar.

La Cerdanya, que comprèn els municipis següents: Alp, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya, Ger, Guils de Cerdanya, Isòvol, Llívia, Meranges, Puigcerdà, Urús, Bellver de Cerdanya, Prats i Sansor, Prullans i Riu de Cerdanya.

Baix Empordà, que comprèn els municipis següents: Begur, la Bisbal d'Empordà, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Corçà, Foixà, Fontanilles, Gualta, Jafre, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Palau-sator, Pals, Parlavà, Regencós, Rupià, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Serra de Daró, la Tallada d'Empordà, Torrent, Torroella de Montgrí, Ultramort, Ullà, Ullastret, Vall-llobrega, Verges, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, i Forallac.

Article 3

Població assistida

Les entitats proveïdores de serveis sanitaris que participin en la prova pilot han de prestar els seus serveis a tota la població amb dret a l'assistència sanitària a càrrec del Servei Català de la Salut que ho demani en els àmbits geogràfics delimitats a l'article 2 d'aquesta Ordre, amb independència que siguin persones formalment residents en els àmbits geogràfics esmentats o provinents d'altres àmbits geogràfics. En aquest últim cas, es preveurà la contraprestació econòmica corresponent.

Article 4

Convenis de coordinació

4.1  La implantació de la prova pilot s'ha de portar a terme mitjançant l'establiment, en cadascun dels àmbits establerts en l'article 2 de la present Ordre, d'un conveni de coordinació que han de subscriure el Servei Català de la Salut i les entitats proveïdores.

Aquests convenis s'han d'actualitzar anualment.

4.2  Els convenis han d'incloure els continguts mínims següents:

Determinació dels serveis.

Entitats proveïdores participants.

Determinació de la població de l'àmbit geogràfic corresponent.

Indicació del factor corrector a què fa referència l'article 5.1 de la present Ordre.

Objectius de coordinació assistencial que han d'assolir les entitats proveïdores.

Determinació de la contraprestació per habitant de l'àmbit geogràfic corresponent i de la seva distribució entre les entitats proveïdores participants.

Composició de la comissió de seguiment.

4.3  La subscripció d'aquests convenis de coordinació no substitueix els convenis o contractes vigents subscrits pel Servei Català de la Salut amb les entitats proveïdores. Tanmateix, s'afegiran als convenis o contractes esmentats, mitjançant la corresponent clàusula addicional:

a) La determinació dels objectius de coordinació assistencial del compliment dels quals es responsabilitza cada entitat proveïdora.

b) L'establiment d'un sistema de regularització anual entre la contraprestació resultant de l'aplicació de l'actual sistema de pagament dels convenis o contractes vigents i la contraprestació resultant de l'aplicació del sistema de pagament que estableix l'article 5 de la present Ordre.

Article 5

Sistema de pagament

5.1  El sistema de pagament de base poblacional es fonamenta en el paràmetre constituït per l'assignació mitjana de la despesa corrent sanitària neta per habitant a Catalunya, modulat per un factor corrector resultant de la ponderació dels indicadors socioeconòmics, demogràfics i de dispersió geogràfica corresponents a cada àmbit geogràfic on és d'aplicació la prova pilot.

A aquests efectes, s'entén per despesa corrent sanitària neta el resultat de deduir de la despesa corrent sanitària total les despeses estructurals, de docència, de reequilibri territorial i les que inclouen activitats assistencials no individualitzables o que es presten en àmbits territorials superiors als establerts en l'article 2 per a la prova pilot.

5.2  La contraprestació total serà el resultat de multiplicar el paràmetre constituït per l'assignació mitjana a què es refereix l'apartat 1 pel factor corrector i el nombre d'habitants corresponent a cada àmbit geogràfic on és d'aplicació la prova pilot. A efectes de la determinació del nombre d'habitants, es prendran les dades del Registre central de persones assegurades del Servei Català de la Salut.

De la contraprestació calculada d'aquesta manera, se n'ha de deduir l'import de les prestacions finançades directament pel Servei Català de la Salut i les despeses derivades de l'assistència sanitària que s'hauria d'haver prestat en l'àmbit geogràfic corresponent on és d'aplicació la prova pilot, però que hagin prestat entitats proveïdores d'altres àmbits geogràfics. Així mateix, a aquesta contraprestació s'ha d'afegir l'import de l'assistència prestada a població no resident en l'àmbit geogràfic corresponent de la prova pilot.

5.3  La persona titular del Departament de Sanitat i Seguretat Social, mitjançant resolució, determinarà anualment l'assignació mitjana de la despesa corrent sanitària neta per habitant de Catalunya i establirà el factor de correcció que s'hagi d'aplicar en cada àmbit geogràfic de la prova pilot en funció de la ponderació dels indicadors establerts en l'apartat 1.

5.4  Els indicadors socioeconòmics, demogràfics i de dispersió geogràfica que s'han de ponderar per determinar el factor de correcció han de tenir en compte, com a mínim, la piràmide d'edats i la densitat de població.

Article 6

Comissions de seguiment

6.1  Es constituirà una comissió de seguiment per al conjunt de la prova pilot i comissions de seguiment específiques per a cada àmbit geogràfic en el qual es desenvolupi la prova pilot.

6.2  La comissió de seguiment per al conjunt de la prova pilot ha de vetllar pel seu bon funcionament global i, anualment, fer una avaluació dels resultats, que elevarà a la persona titular del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

Aquesta comissió es compon d'una vocalia integrada per vuit persones:

Una en representació del Departament d'Economia i Finances.

Tres en representació de les associacions d'entitats proveïdores.

Quatre en representació del Servei Català de la Salut.

Les persones vocals seran nomenades pel conseller o consellera de Sanitat i Seguretat Social a proposta de les entitats que representen.

6.3  Les comissions específiques per a cada àmbit han d'avaluar, com a mínim trimestralment, el grau d'assoliment dels objectius establerts en els seus àmbits respectius. Aquestes avaluacions s'han de comunicar a la comissió de seguiment per al conjunt de la prova pilot.

Aquestes comissions han de tenir la composició que determinin els convenis a què fa referència l'article 4 de la present Ordre.

Article 7

Vigència de la prova pilot

La vigència de la prova pilot per a la implantació en determinats àmbits geogràfics d'un sistema de compra de serveis de base poblacional s'estén des de l'entrada en vigor de la present Ordre fins al 31 de desembre de 2005.

Finalitzada la vigència de la prova pilot, el Servei Català de la Salut haurà d'elevar a la persona titular del Departament de Sanitat i Seguretat Social els resultats globals.

Article 8

Suspensió de la prova pilot

El director o la directora del Servei Català de la Salut, a la vista dels informes de les comissions de seguiment, podrà suspendre totalment o parcialment, en un àmbit geogràfic determinat, la prova pilot. Aquesta suspensió podrà tenir caràcter temporal o definitiu.

Disposició transitòria

Única

Els convenis subscrits d'acord amb el que establia l'article 4 de l'Ordre SSS/172/2002, de 17 de maig, per la qual s'estableix una prova pilot per a la implantació d'un sistema de compra de serveis de base poblacional, continuaran vigents fins que no se subscriguin els convenis que preveu la present ordre.



Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre SSS/172/2002, de 17 de maig, per la qual s'estableix una prova pilot per a la implantació d'un sistema de compra de serveis de base poblacional.

Disposicions finals

.1  Es faculta el director o la directora del Servei Català de la Salut per dictar les resolucions i prendre les mesures oportunes per a l'execució i el compliment del que estableix la present Ordre.

.2  Aquesta Ordre té efectes des de l'1 de gener de 2004.

Barcelona, 20 de febrer de 2004

Marina Geli i Fàbrega

Consellera de Sanitat i Seguretat Social



(03.330.070)
Download 39,5 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2024
ma'muriyatiga murojaat qiling

kiriting | ro'yxatdan o'tish
    Bosh sahifa
юртда тантана
Боғда битган
Бугун юртда
Эшитганлар жилманглар
Эшитмадим деманглар
битган бодомлар
Yangiariq tumani
qitish marakazi
Raqamli texnologiyalar
ilishida muhokamadan
tasdiqqa tavsiya
tavsiya etilgan
iqtisodiyot kafedrasi
steiermarkischen landesregierung
asarlaringizni yuboring
o'zingizning asarlaringizni
Iltimos faqat
faqat o'zingizning
steierm rkischen
landesregierung fachabteilung
rkischen landesregierung
hamshira loyihasi
loyihasi mavsum
faolyatining oqibatlari
asosiy adabiyotlar
fakulteti ahborot
ahborot havfsizligi
havfsizligi kafedrasi
fanidan bo’yicha
fakulteti iqtisodiyot
boshqaruv fakulteti
chiqarishda boshqaruv
ishlab chiqarishda
iqtisodiyot fakultet
multiservis tarmoqlari
fanidan asosiy
Uzbek fanidan
mavzulari potok
asosidagi multiservis
'aliyyil a'ziym
billahil 'aliyyil
illaa billahil
quvvata illaa
falah' deganida
Kompyuter savodxonligi
bo’yicha mustaqil
'alal falah'
Hayya 'alal
'alas soloh
Hayya 'alas
mavsum boyicha


yuklab olish