EL CELLER DE CAN ROCA
El Celler és un restaurant d'estil lliure, de cuina en llibertat, compromesa amb l'avantguarda, sense renunciar a la memòria de les diverses generacions d'avantpassats de la família dedicades a donar menjar a la gent. Va ser fundat pels germans Joan i Josep Roca a final d’agost del 1986, a Girona. Joan, a la cuina, i Josep, a la sala. Immediatament, el 1987, Encarna Tirado, avui esposa de Josep Roca, es va sumar al projecte, a la sala. I el 1998, el germà petit, Jordi, es va incorporar a la cuina d'El Celler.
El Celler va néixer en un petit local, just al costat de cal’s pares, Josep Roca i Montse Fontané, propietaris de Can Roca, un popular bar-restaurant establert el 1967 a Taialà-Germans Sàbat, barri popular als afores de Girona.
El primer local era petit. Així, el 1991 ja es van fixar en Can Sunyer, una casa de pagès, híbrida d’estils modernista i colonial, construïda el 1911 per l’arquitecte Isidre Bosch i Bataller, tot just cent metres més avall de la casa pairal. Després de comprar-la, es va adequar com a sala de banquets, anomenada la Torre de Can Roca. Quinze anys més tard, el novembre del 2007, el nou Celler es va traslladar a la Torre. Es va canviar un establiment de 170 metres quadrats per un altre quatre vegades més gran i confortable per a tothom: 200 metres quadrats de cuina, 200 de celler, 200 de menjador i 60 de rebedor, i un jardí acollidor.
El compromís del Celler de Can Roca amb la cuina i amb l’avantguarda, i la seva vinculació amb l'academicisme, l’ha portat a defensar el diàleg de pagesia i ciència, el diàleg total. No en va, tots tres germans han estat alumnes de l'escola d'hostaleria de Girona i creuen en la pedagogia com a base el professionals de futur.
De fet, El Celler de Can Roca és la conseqüència evolutiva d’una família dedicada a la restauració des de moltes generacions enrere, de coneixements heretats de rebesavis a besavis, de besavis a avis, d'avis a pares i de pares a fills. I de l’actualització avantguardista de cada moment viscut. El pare, Josep Roca i Pont, va néixer a Can Reixach, encara avui activa casa de menjars, de Sant Martí de Llémena el 24 de novembre del 1933. Era el conductor de l’autobús del barri, cuiner de pollastres a l’ast i carn a la brasa, ha estat molts anys darrere la barra de Can Roca. La seva mare era l’Àvia Angeleta, musa dels seus néts, “dedicada tota la vida a remenar cassoles i a donar menjar a la gent”. Montserrat Fontané i Serra, la mare, va néixer el 8 de juny del 1936 a Can Batista de Sant Martí de Llémena. És l'ànima i cuinera venerada, la persona que més ha influït en la cuina de Can Roca. La família de Montserrat Fontané podria està dedicada al negoci de l’hostaleria, almenys, des del 1700 i escaig, en el segle XVIII, a Sant Martí de Llémena.
Casats el 1962, Josep Roca i Montserrat Fontané, cuinera, que van obrir Can Roca el 1967. Joan Roca, cuiner, va néixer l'11 de febrer del 1964. Josep Roca, sommelier i mestre de cambrers, va arribar el 19 de març del 1966, i Jordi Roca, pastisser, va venir al món el 2 de maig del 1978.
Tots tres són Premio Nacional de Gastronomía i comparteixen el doctor Honoris Causa per la Universitat de Girona.
Les principals guies de restaurants i els crítics de gastronomia han reconegut la feina feta durant el primer quart de segle del Celler. El 1995 va arribar la primera estrella Michelin; el 2002 la segona. I el 25 de novembre del 2009, la tercera. Tres soles de la Guía Repsol; 19/29, de 5 a Taula, de La Vanguardia; 9,5, de Gourmetour; 9,75/10, de les guies Lo Mejor de la Gastronomia i Gourmand. El 2009 la revista anglesa Restaurant Magazine va situar El Celler de Can Roca com el 5è dels 50 millors restaurants del món. El 2010 van pujar fins a la quarta posició, i el 2011, a la segona.
EL CELLER DE CAN ROCA
El Celler es un restaurante de estilo libre, de cocina en libertad, comprometida con la vanguardia creativa, sin renunciar a la memoria de las generaciones de antepasados de la familia dedicadas a dar de comer a la gente. Fue fundado por los hermanos Joan i Josep Roca a finales de agosto del año 1986, en Girona. Joan, en la cocina, y Josep, en la sala. Casi inmediatamente, en 1987, Encarna Tirado, hoy esposa de Josep Roca, se sumó al proyecto, en la sala. Y en 1998, el hermano menor, Jordi, se incorporó a la cocina del Celler.
El Celler nació en un pequeño local justo al lado del establecimiento de sus padres, Josep Roca i Montse Fontané, propietarios de Can Roca, un popular bar-restaurant establecido en 1967 a Taialà-Germans Sàbat, entonces un barrio popular en los suburbios de Girona.
El restaurante comenzó en un local de reducidas dimensiones, por lo que, ya en 1991, se ojeó can Sunyer, situada a escasos metros de la casa de los padres. Se trataba de una antigua casa de campo, híbrida entre los estilos modernista i colonial, construida en 1911 por el arquitecto Isidre Bosch i Bataller. Tras comprar-la, fue adaptada como sala de banquetes y se llamó la Torre de Can Roca. Quince años más tarde, en noviembre de 2007, el nuevo Celler abrió en la Torre. Se cambió un establecimiento de 170 metros cuadrados por otro cuatro veces mayor y mucho más confortable, tanto para el personal como para los comensales: 200 metros cuadrados de cocina, 200 de bodega, 200 de comedor i 60 de recepción, i un jardín acogedor.
El compromiso del Celler de Can Roca con la cocina y con la vanguardia, además de su vinculación con el academicismo, ha conllevado a una defensa del diálogo permanente con los productores y con los científicos, al diálogo total. Hay que remarcar que los tres hermanos han sido alumnos de la Escuela de Hostelería de Girona, y creen en la pedagogía como base para los profesionales del futuro.
Precisamente, El Celler de Can Roca es la consecuencia evolutiva de una familia dedicada a la restauración durante diversas generaciones, de conocimientos heredados de tatarabuelos a bisabuelos, de bisabuelos a abuelos, de abuelos a padres y de padres a hijos. Y de la consiguiente actualización vanguardista de cada uno de los momentos vividos. El padre, Josep Roca i Pont, nació en Can Reixach, hoy aún una activa casa de comidas, situada en Sant Martí de Llémena, el 24 de noviembre de 1933. El que fuera conductor del autobús del barrio, cocinero de pollo asado y de carne a la parrilla, ama controlar el ritmo de su negocio desde el mostrador de Can Roca. Su madre, la Iaia Angeleta, mujer carismática y querida, musa dels sus nietos. Y cómo ella misma se definía, “dedicada toda la vida a la cocina y a dar de comer a la gente”. Montserrat Fontané i Serra, es la madre. Nacida el 8 de junio del 1936 en Can Batista de Sant Martí de Llémena, cocinera venerada y el alma de la casa, se trata de la persona que más ha influido en la cocina de Can Roca. La familia de Montserrat Fontané, según cuenta ella misma, podría estar dedicada al negocio de la hostelería, al menos, desde el siglo XVIII, allá por el año 1700, en Sant Martí de Llémena.
Casados en 1962, Josep Roca i Montserrat Fontané, abrieron Can Roca en 1967. Joan Roca, cocinero, nació el 11 de febrero de 1964. Josep Roca, sumiller y maestro de camareros, llegó el 19 de marzo de 1966, y Jordi Roca, pastelero, vino al mundo el 2 de mayo de 1978.
Los tres son Premio Nacional de Gastronomía y comparten el título de Doctor Honoris Causa por la Universitat de Girona.
Las principales guías de restaurantes y los críticos de gastronomía han reconocido el trabajo del Celler durante su primer cuarto de siglo de existencia. En 1995 llegó la primera estrella Michelin; en 2002 la segunda. Y el 25 de noviembre de 2009, la tercera. Tienen además, tres soles de la Guía Repsol; 19/29, de 5 a Taula, de La Vanguardia; 9,5, de Gourmetour; 9,75/10, de les guías Lo Mejor de la Gastronomia i Gourmand. En 2009 la revista inglesa Restaurant Magazine situó Can Roca como el 5º de los 50 mejores restaurantes del mundo. En 2010 subieron hasta la cuarta posición, y en 2011, a la segunda.
EL CELLER DE CAN ROCA
El Celler is a free-style restaurant, committed to the avant-garde, but still faithful to the memory of different generations of the family's ancestors dedicated to feeding people. It was founded by the brothers Joan and Josep Roca at the end of August, 1986, in Girona. Joan, in the kitchen, and Josep, in the dining room. Immediately after that, in 1987, Encarna Tirado, now married to Josep Roca, joined the project in the dining room. And the youngest brother, Jordi, started in the kitchen of El Celler in 1998.
El Celler started out in a small premises, just next to the house of the parents, Josep Roca and Montse Fontané, owners of Can Roca, a bar-restaurant opened in Taialà-Germans Sàbat, a popular neighbourhood on the outskirts of Girona.
The first premises were small. In 1991 they set their sights on can Sunyer, a country house, a hybrid of modernist and colonial styles built in 1911 by the architect Isidre Bosch i Bataller, standing just a few metres away from the family home. After purchasing it they adapted it as a banqueting hall called la Torre de Can Roca. Fifteen years later, in November 2007, – the new Celler was relocated to the Tower. The former 170 square metre premises were quadrupled by a new and more comfortable premises: 200 square metres of kitchen, 200 of winery, 200 of dining room and 60 for the hall, plus a welcoming garden.
El Celler de Can Roca's commitment to cuisine and to the avant-garde, and its link to academia, has led it to defend the dialogue between the countryside and science, a total dialogue. All three brothers studied at the Girona Catering School and believe in pedagogy as the basis for the professionals of the future.
In fact, El Celler de Can Roca is the outcome of the evolution of a family that has been engaged in the restaurant trade for many generations, through knowledge handed down from great-great grandparents to great grandparents, from great grandparents to grandparents, grandparents to parents and from parents to children. And with a permanent avant-garde vocation. The father, Josep Roca i Pont, was born in Can Reixach, which still operates as a restaurant, in Sant Martí de Llémena, on November 24, 1933. He was the local bus driver, roasted chickens on a spit and grilled meat, and spent a good many years behind the counter at Can Roca. His mother was Grannie Angeleta, her grandchildren's' muse, who spent "all her life stirring pans and feeding people”. Montserrat Fontané i Serra, their mother, was born on June 8, 1936, in Can Batista de Sant Martí de Llémena. She is the revered driving force and cook, the person who has had the greatest influence on cooking at Can Roca. Montserrat Fontané's family may possibly have been in the restaurant business since at least circa 1700, the 18th Century, in Sant Martí de Llémena.
Josep Roca and Montserrat Fontané, the cook, were married in 1962 and opened Can Roca in 1967. Joan Roca, the chef, was born on February 11, 1964. Josep Roca, sommelier and maitre, came into the world on March 19, 1966, and Jordi Roca, the pastry cook, followed on May 2, 1978.
They are all winners of the National Gastronomy Award and are all honorary doctors of the University of Girona.
All the leading restaurant guides and gastronomy critics have acknowledged El Celler's achievements over its first twenty-five years. The first Michelin star was awarded in 1995; the second in 2002. And the third on November 25, 2009. Three suns by the Repsol Guide; 19/29, by 5 a Taula, by La Vanguardia; 9.5, by Gourmetour; 9.75/10, by the Lo Mejor de la Gastronomía and Gourmand guides. In 2009, the English Restaurant Magazine placed El Celler de Can Roca 5th in the World's 50 best restaurants. It reached fourth place in 2010 and finally second in 2011.
EL CELLER DE CAN ROCA
El Celler est un restaurant free style, de cuisine en liberté, engagé dans l’avant garde, sans renoncer à la mémoire des différentes générations d’ancêtres de la famille qui se sont consacrées à faire des repas pour tout le monde. Il a été fondé fin août 1986 par les frères Joan et Josep Roca, à Girona. Joan, dans la cuisine, Josep dans la salle. Immédiatement, en 1987, Encarna Tirado, aujourd’hui épouse de Josep Roca, a rejoint le projet pour travailler dans la salle. Et en 1998, le benjamin Jordi s’est incorporé à la cuisine du Celler.
El Celler est né dans un petit local, juste à côté de l’établissement des parents, Josep Roca et Montse Fontané, propriétaires de Can Roca, un populaire bar restaurant établi en 1967 à Taialà-Germans Sàbat, un quartier populaire de la périphérie de Girona.
Le premier local étant petit, ils se sont établis en 1991 à Can Sunyer, une ferme alliant les styles Art Nouveau et colonial, construite en 1911 par l’architecte Isidre Bosch i Bataller, à cent mètres à peine de la maison noble. Après l’avoir achetée, ils l’aménagèrent pour en faire une salle de banquets dénommée la Torre de Can Roca. Quinze ans plus tard, en novembre 2007, le nouveau Celler a été transféré à la Torre. Un établissement de 170 mètres carrés a été échangé contre un autre quatre fois plus grand et confortable pour tout le monde : 200 mètres carrés de cuisine, 200 de cellier, 200 de salle à manger et 60 de vestibule et un jardin accueillant.
L’engagement d’El Celler de Can Roca par rapport à la cuisine et l’avant-garde et son lien avec l’académisme l’ont poussé à défendre le dialogue avec l’agriculture et la science, le dialogue total. Ce n’est pas en vain que les trois frères ont été élèves de l’école d’hôtellerie de Girona et croient à la pédagogie comme base des professionnels du futur.
En fait, El Celler de Can Roca est la conséquence évolutive d’une famille consacrée à la restauration depuis de nombreuses générations, de connaissances héritées d’arrières grands-pères en grands-pères, de grands-pères en pères et de pères en fils. Et de la mise à jour avant-gardiste de chaque moment vécu. Le père, Josep Roca i Pont, est né à Can Reixach, qui est encore de nos jours un bistrot, à Sant Martí de Llémena le 24 novembre 1933. Il était chauffeur de l’autobus du quartier, cuisinier de poulet rôtis et de viande à braise et il a été longtemps derrière le comptoir de Can Roca. Sa mère était Mamie Angeleta, muse de ses petits-enfants, « qui a dédié toute sa vie à s’occuper des casseroles et à faire à manger pour les gens ». Montserrat Fontané i Serra, la mère, est née le 8 juin 1936 à Can Batista de Sant Martí de Llémena. Elle est l’âme et la cuisinière vénérée, la personne qui a le plus influencé la cuisine de Can Roca. La famille de Montserrat Fontané pourrait se consacrer à l’hôtellerie au moins depuis 1700 et quelques, au XVIIIe siècle, à Sant Martí de Llémena.
Mariés en 1962, Josep Roca et Montserrat Fontané, cuisinière, ont ouvert Can Roca en 1967. Joan Roca, cuisinier, est né le 11 février 1964. Josep Roca, sommelier et maître, est arrivé le 19 mars 1966, et Jordi Roca, pâtissier, est venu au monde le 2 mai 1978.
Tous trois ont reçu le Prix National de Gastronomie et partagent le Docteur Honoris Causa de l’université de Girona.
Les principaux guides de restaurants et les critiques de gastronomie ont reconnu le travail effectué pendant le premier quart de siècle d’El Celler. En 1995 est arrivée la première étoile Michelin ; en 2002 la deuxième. Et le 25 novembre 2009, la troisième. Trois soleils du Guide Repsol ; 19/29, de 5 a Taula, du journal La Vanguardia ; 9,5, de Gourmetour ; 9,75/10, des guides Lo Mejor de la Gastronomía et Gourmand. En 2009, la revue anglaise Restaurant Magazine a placé El Celler de Can Roca à la cinquième place des 50 meilleurs restaurants au monde. En 2010, il est monté à la quatrième place et en 2011 à la deuxième.
Do'stlaringiz bilan baham: |