9-sinflar uchun din tarix fanidan test



Download 41 Kb.
Sana26.06.2017
Hajmi41 Kb.

Aim.uz

9-sinflar uchun din tarix fanidan test

1. O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining nechanchi moddasi vijdon erkinligiga bag’shlanadi?

A) 30-modda

B)21-modda

C)31-modda

D)42-modda

2. “Totemizm” so’zining ma’nosi nima?

A) sehrli narsa

B) uning urug’i

C) jon ruh

D) o’ta hayajonli

3. Toshkent islom universiteti qachon ochildi?

A) 1998-yil

B) 1997-yil

C) 2007-yil

D) 1999-yil

4. Sinkhiylik dini qachon va qayerda vujudga kelgan?

A) XI asrda Xitoyda

B) XI asrda Hindistonda

C) XVI asrda Xitoyda

D) XVI asrda Hindistonda

5. Imom al-Buhoriyning “Al-Jome as-Sahih” hadislar to’plami necha jildan iborat?

A) 4

B) 5


C) 3

D) 7


6. “Vijdon erkinligi va diniy tashkilotlar to’g’risida”gi qonun qachon qabul qilingan?

A) 1991-yil 14-iyunda

B) 1991-yil 14-iyulda

C) 1991-yil 15-iynda

D) 1991-yil 15-iyulda

7. Imom al-Buxoriyning 1225 yilligi qachon nishonlandi?

A) 1997-yilda

B) 1998-yilda

C) 1999-yilda

D) 2001-yilda

8. Odamlarning odamga sig’inishi fanda nima deb ataladi?

A) Shomonizm

B) Animizm

C) Totemizm

D) Fetishizm

9. Buddaviylik dinining muqaddas kitobi qanday nomlanadi?

A) Injil

B) Quroni karim

C) Tavrot

D) Tripitaka




  1. Xristianlik dini qachon rasman ikkiga bo’linib ketdi?

    1. 395-yilda

    2. 476-yilda

    3. 1054-yilda

    4. 1056-yilda

  2. Xristianlik dini qchon vujudga kelgan?

    1. mil.avv. 1-yilda

    2. millodiy 33-yilda

    3. millodiy 1-yilda

    4. millodiy 395-yilda

  3. Konfutsiylik dinining asoschisi kim?

    1. Nanak

    2. Kun-Szi

    3. Isus Xristos

    4. Sidxarxa Gautama

  4. Xristianlik dini nechanchi yillarda uch oqimga bo’linib ketdi?

    1. 1056-1555

    2. 1054-1555

    3. 1058-1555

    4. 1056-1556

  5. “Islom” so’zining ma’nosi nima?

    1. itoat va bo’ysunish

    2. o’qish

    3. qiroat

    4. chin etiqod

  6. Qur’oni karim necha suradan iborat?

    1. 112

    2. 115

    3. 114

    4. 116

  7. Muhammad (s.a.v.) qachon yashab o’tganlar?

    1. 560-622-yillarda

    2. 570-632-yillarda

    3. 580-642-yillarda

    4. 590-652-yillarda

  8. Islom ta’limotida imonni nechta aqida tashkil etadi?

    1. 7 ta

    2. 6 ta

    3. 5 ta

    4. 4ta

  9. Mashhur muhaddis Muhammad ibn Ismoil al-Buxoriy qachon qayerda dunyoga kelgan?

    1. 810-yilnning 20-iyulida Samarqanda

    2. 810-yilning 20-iyulida Buxoroda

    3. 810- yilning 20-iyunida Samarqand

    4. 810-yilning 20-iyunida Buxoroda




  1. Xristianlikning muqaddas kitobi qanday nomlanadi

________________________________________________

  1. “Avestoni” fransuz tiliga tarjima qilgan fransuz olimi kim?

________________________________________________

  1. “Vijdon erkinligi va diniy tashkilotlar to’g’risida”gi qonunning yangi tahriri qachon qabul qilindi?

________________________________________________

  1. “Budda” so’zining ma’nosi nima?

________________________________________________

  1. Xristianlikning uch oqimi qaysilar?

________________________________________________

  1. Islom dini qachon qayerda vujudga kelgan?

________________________________________________

  1. Islom dinining muqaddas bayramlari qaysilar?

_______________________________________________

Javoblar


1.A

2.B


3.D

4.D


5.A

6.A


7.B

8.A


9.D

10.C


11.C

12.B


13.B

14.A


15.C

16.B


17.A

18.B


19. Injil

20. Anketil dyu Perron

21. 1998-yilda

22. Nurlangan, oliy haqiqatga erishgan

23. Katolik,pravoslav, protestantlik

24. VII asrda Arabistonda



25. Ro’za hayiti, Qurbon hayiti



Aim.uz


Каталог: attachments -> article
article -> Axloqning kеlib chiqishi, unda ixtiyor erkinligining ahamiyati va axloq tuzilmasi
article -> Podsho Rossiyasi tomonidan O‘rta Osiyoning bosib olinishi sabablari va bosqichlari
article -> Siyosiy mafkuralarning asosiy ko'rinishlari
article -> Mehnat sohasida ijtimoiy kafolatlar tizimi. Reja: Ijtimoiy himoya qilish tushunchasi va uning asosiy yo’nalishlari
article -> Siyosiy madaniyat va siyosiy mafkuralar Reja
article -> O’zbek Adabiyoti tarixi: Eng qadimgi adabiy yodgorliklar
article -> Ma’naviyatning tarkibiy qismlari, ularning o’zaro munosabatlari va rivojlanish xususiyatlari. Ma’naviyat, iqtisodiyot va ularning o’zaro bog’liqligi
article -> Davlatning tuzilishi
article -> Reja: Geografik o‘rni va chegeralari
article -> Yer resurslaridan foydalanish va ularni muhofaza qilish Reja: Tuproq, uning tabiat va odam hayotidagi ahamiyati. Dunyo yer resurslari va ulardan foydalanish


Do'stlaringiz bilan baham:


Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©hozir.org 2019
ma'muriyatiga murojaat qiling

    Bosh sahifa